• 11.59C Novo mesto
  • 04:44
  • Sob, 06.06.2020

VIDEO: Liverpool zmagovalec Lige prvakov! A pozornost je ukradla bujna svetlolaska, ki je oglaševala …

Nogometaši Liverpoola so v finalu lige prvakov v Madridu premagali Tottenham z 2:0 (1:0). Za Liverpool je to šesti naslov evropskega prvaka. Za Liverpool sta zadela Mo Salah v drugi minuti z bele točke in Divock Origi v 87. minuti.

Liverpoolčani so po porazu v lanskem finalu letos razveselili svoje navijače in prišli do najprestižnejšega evropskega klubskega naslova. Trener rdečih Jürgen Klopp je tako v četrtem evropskem finalu prišel do prvega naslova, pred tem je bil leta 2013 finalist lige prvakov z Borussio Dortmund, lani z Liverpoolom, leta 2016 pa je z Liverpoolom izgubil finale evropske lige. Tottenham pa ostaja brez prestižnega naslova, v svojih vitrinah ima ‘le’ dva pokala Uefe in pokal pokalnih zmagovalcev.

Slovenski pečat

Svoj pečat so v finalu pustili tudi slovenski sodniki, ki so svoje delo opravili brez večjih napak. Skomina, ki je bil glavni sodnik, ima tako zdaj na seznamu finala vseh Uefinih klubskih tekmovanja – lige prvakov, evropske lige (2017) in evropskega superpokala (2012). Za svoje delo v današnjem finalu je prejel 5800 evrov.

Ruska manekenka

V  18. minuti pa je tekmo prekinila svetlolaska, ki se je izmuznila redarski službi in pomanjkljivo oblečena pritekla na zelenico.  Dekle naj bi bila ruska manekenka Kinsey Wolanski, ki je oglaševala pornografsko spletno stran svojega fanta Vitalija Zdoroveckija, znanega youtube šaljivca.

https://twitter.com/ChampChong/status/1134903029365219328

NaDlani.si; Foto: youutbe