Vrhunci pete etape!

08. maj. 2024, ob 20.41
Posodobljeno pred 1 mesecem
17
60 SEK

V peti etapi dirke po Italiji so se v ospredju znašli ubežniki, ki so presenetili in premagali najboljše sprinterje v dramatičnem zaključku. Benjamin Thomas iz Francije je bil najhitrejši izmed četverice, ki je uspela ostati pred glavnino vse do ciljne črte. Tadej Pogačar, ki je ohranil rožnato majico, je priznal, da je bila hitrost v zadnjih 50 kilometrih izjemno visoka, kar je pripeljalo do napetega zaključka v Lucci.

 

Kljub naporom sprinterskih ekip, ki so poskušale ujeti ubežnike, se to ni zgodilo, in tako so sprinterji, med katerimi je bil tudi Olav Kooij iz ekipe Visma-Lease a Bike, ostali brez možnosti za zmago. Ekipa je doživela dodaten udarec s padcem Christopha Laporteja in Attila Valterja, kar je še povečalo razočaranje. Cian Uijtdebroeks iz iste ekipe je izrazil obžalovanje, da njegov soekipnik Kooij ni imel priložnosti za boj v zaključku.

Naslednja etapa obeta razgibano traso, ki bi lahko ustrezala karakteristikam Tadeja Pogačarja, kot je poudaril Kristijan Koren. Pogačar je izpostavil pomembnost ohranjanja pozornosti in varnosti, da se ohrani prednost v skupnem seštevku. Dirka tako ostaja nepredvidljiva z več priložnostmi za dinamične obrate na prihajajočih etapah.

 

Preverite vse rezultate TUKAJ

17
60 SEK