• C Novo mesto
  • 01:11
  • Ned, 22.05.2022

Žena tragično preminulega deskarja Marka Grilca rodila njunega tretjega otroka: vem, da si bil ves čas z mano

Nina Grilc, soproga Marka Grilca, je manj kot mesec dni po tragediji povila njunega tretjega otroka. Deklica, ki jo je mamica poimenovala Alaska Olivia Grilc, je na svet prijokala ta ponedeljek, 20. decembra.

Po tem, ko se je najbolj uspešen slovenski deskar prostega sloga konec prejšnjega meseca smrtno ponesrečil na smučišču pri Söldnu v Avstriji, je njegova Nina ostala sama z dvema otrokoma, sinom Maxxom in hčerko Emmo, tretji pa je bil na poti. Sedaj je sporočila veselo novico, da je njuna deklica na svet prijokala tik pred božičem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina Grilc (@ninakay)

Čeprav bodo letošnji prazniki za mlado vdovo najtežji do sedaj, pa ima vendarle ob sebi zdaj že tri male zaklade, ki jo bodo zmeraj povezovali s tragično preminulim soprogom: ”Lahko bi rekla, da je očka ponosen na naju, ampak vem, da je bil ves čas tukaj ter zagotovil, da je vse potekalo čisto v njegovem stilu – sproščeno, mirno in z vsemi močmi, tako kot je živel tudi on. Moja deklica, želim si, da bi ga lahko spoznala, čeprav ga že sedaj vidim v tvojih malih, lepih očeh” je zapisala pod fotografijo na Instagramu, na kateri v rokah drži svojo novorojenko.

Nepopisna tragedija

Spomnimo, da se je Marko Grilc 23. novembra smrtno ponesrečil na enem izmed avstrijskih smučišč, ko je na pripravah pri snemanju filma padel in z glavo udaril ob zasneženo skalo. Poškodbe so bile tako hude, da je 38-letni Ljubljančan umrl na kraju nesreče.

Njegov brat Luka Grilc je po tragediji povedal, da Marka ne bi rešila niti čelada, ki je v usodnem trenutku ni nosil, saj da naj bi bile poškodbe tako hude. Zapisal je tudi, da je bratova smrt za družino predstavljala ogromen udarec, za katerega ni besed, ki bi ga opisale in se zahvalil vsem, ki so jim v teh težkih trenutkih stali ob strani.

Pripravil NaDlani.si; Foto: Instagram