Znan seznam igralcev odbojkarske reprezantance za OI!

08. jul. 2024, ob 11.22
87
110 SEK

Slovensko odbojkarsko reprezentanco čez dobra dva tedna čaka krstni nastop na olimpijskih igrah v Parizu. Selektor Gheorghe Crețu je razkril seznam 13 igralcev, ki bodo zastopali slovenske barve na tem zgodovinskem dogodku. Kot rezerva bo na priložnost čakal Uroš Planinšič, ki sicer ne bo član izbrane dvanajsterice, a bo vseeno prisoten kot potencialna okrepitev v primeru potrebe.

Na seznamu izbrane dvanajsterice so podajalca Gregor Ropret in Dejan Vinčić, korektorja Tonček Štern in Nik Mujanović, srednji blokerji Alen Pajenk, Jan Kozamernik in Sašo Štalekar, sprejemalci Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Rok Možič in Žiga Štern ter prosti igralec Jani Kovačič. Sprejemalec Rok Bračko bo prav tako odpotoval v Francijo, kjer bo ekipi pomagal na treningih in prispeval k optimalni pripravljenosti reprezentance.

Priprave na pariški spektakel potekajo v Črnučah, kjer se slovenski odbojkarji posvečajo zadnjim podrobnostim pred odhodom. Pomemben del priprav bo opravljen ta konec tedna na Poljskem, kjer bodo sodelovali na Wagnerjevem memorialu. Gre za prijateljski turnir v Krakovu, kjer bo izbrana vrsta odigrala tri tekme. V četrtek se bodo odpravili na Poljsko, prvo tekmo pa bodo odigrali v petek, 12. julija, proti Nemčiji. Sledili bosta še tekmi z Egiptom in Poljsko, kar bo odlična priložnost za preizkus forme in uigranosti ekipe pred največjim izzivom – olimpijskimi igrami.

Slovenska reprezentanca bo v Parizu igrala v skupini A, kjer se bo pomerila z Francijo, Srbijo in Kanado. Prav Kanada bo prvi tekmec Slovencev, obračun pa bo na sporedu v nedeljo, 28. julija. Dva dni kasneje, 30. julija, bo sledila tekma s Srbijo ob 17. uri, 2. avgusta pa še spopad z domačinko Francijo, prav tako ob 17. uri. Sistem tekmovanja predvideva napredovanje prvih dveh reprezentanc iz vsake od treh skupin in še dveh najboljših tretjeuvrščenih ekip v četrtfinale.

Ortodont na napotnico: kako izbrati pravega ortodonta za vašega otroka
Ortodontska oskrba je ključen člen pri zagotavljanju zdravega in lepega nasmeha, še posebej pri otrocih in mladostnikih. Kako hitro do ortodonta na napotnico, katere so prednosti ortodontske oskrbe

Debi na olimpijskih igrah je za slovensko odbojkarsko reprezentanco izjemen dosežek in priznanje za ves trud, ki so ga vložili v preteklih letih. Ekipa se je skozi leta vztrajno vzpenjala po lestvici mednarodne odbojke, in nastop v Parizu je vrhunec tega potovanja. Selektor Crețu, ki je ekipo prevzel z jasnim ciljem doseči ta zgodovinski uspeh, je s svojo strokovnostjo in strastjo uspel pripeljati reprezentanco do olimpijskih iger.

Za navijače in ljubitelje odbojke v Sloveniji je to priložnost, da podprejo svoje junake in jih spodbujajo na poti do potencialnega uspeha na največji športni sceni. Slovenski odbojkarji so že večkrat dokazali, da se lahko kosajo z najboljšimi na svetu, in njihov krstni olimpijski nastop bo zagotovo prinesel veliko razburljivih trenutkov.

Priprava: NaDlani
Vir: OK

87
110 SEK