• C Novo mesto
  • 10:53
  • Ned, 14.04.2024

3 vrste seksa, ki jih prakticirajo srečno poročeni pari

Ne moremo se slepiti, spolnost je zagotovo ena izmed ključnih komponent srečnega razmerja. Kljub temu, da se v dolgotrajnem razmerju partnerja navadita drug na drugega, so telesna privlačnost, ranljivost in poznavanje medsebojnih želja izjemno pomembni na dolgi rok. Na začetku razmerja večina parov nima težav s spolnostjo, saj je privlačnost na samem vrhuncu, v dlje trajajočem odnosu pa se lahko začne spolnost iz različnih razlogov postavljati na stranski tir. Strokovnjaki opozarjajo, kako pomembno je, da si vzamete čas drug za drugega in poskrbite za redne intimne trenutke, ki navdušujejo oba. Obstajajo tri vrste seksa, ki naj bi jih prakticirali vsi srečni in zadovoljni pari.

@jennellesherman #1 ♬ Just a Cloud Away – Smooth Jazz All Stars

Zdrav domač seks

Ta vrsta spolnosti je osnova za vsakodnevno zdravo spolno življenje. Takšen seks se v dolgotrajnih razmerjih ponavadi zgodi nekajkrat na teden, skupaj s predigro pa traja povprečno trideset minut. Gre za udoben seks, ki vključuje veliko ljubkovanja, počasno predigro in predvsem veliko časa ter sprostitve. Odvija se ponavadi med domačimi stenami, kjer je par najbolj sproščen.

V dolgotrajnem razmerju so intimni trenutki izjemnega pomena.

»Fast food« seks

Čeprav hitra prehrana ni vedno dobra za vsakdanje prehranjevalne navade, pa je lahko zelo slastna in se odlično obnese pri hitrem življenjskem stilu, ko nimamo veliko časa. Enako drži tudi za »quickieje«, ekspresno hitro vrsto seksa, ki traja zgolj od tri do pet minut in služi predvsem seksualni sprostitvi. S tem si partnerja pokažeta naklonjenost in potrdita medsebojno privlačnost tudi v trenutkih, ko nimata veliko časa. Fast food seks naj ne bo prepogost in nikakor ne prisiljen ali načrtovan. Takšna vrsta seksa naj se dogaja spontano in iz strasti, je pa ključnega pomena za ohranjanje iskrice v razmerju.

Gourmet seks

Vpletite to vrsto seksa v svoje razmerje vsaj enkrat mesečno. Gourmet seks pomeni nekaj posebnega: seks, ki sledi romantičnemu zmenku, slastni večerji s kozarci šampanjca ali nekemu posebnemu dogodku, ki sta ga tisti dan skupaj preživela. Glavni povod za takšen seks naj bo razvajanje in posvečanje kvalitetnega časa drug drugemu – karkoli vama je všeč: masaža, obrok ob svečkah, vroča kopel, izlet v naravo, namakanje v bazenu … Takšna vrsta seksa vam omogoča tudi, da ne pozabite na pomembnost romantičnih zmenkov in kvalitetno preživet skupen prosti čas.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels, arhiv