• C Novo mesto
  • 22:02
  • Pon, 20.03.2023

4 znaki, da vaš partner še ni prebolel bivše

Ko smo v novem razmerju, včasih lahko opazimo nekatere stvari, ki so rahlo nenavadne. Morda nam naš novi partner ali nova partnerka ne govori čiste resnice in je globoko v sebi z mislimi še vedno pri bivšem ali bivši. Če začenjamo dvomiti v partnerjeva oziroma partnerkina čustva, je to lahko povezano tudi z našimi lastnimi tegobami iz preteklosti. Če namreč ne opazimo tipičnih znakov, da nekdo še vedno ni prebolel starega razmerja, potem so naše skrbi povsem odvečne in nepotrebne. Takšnih znakov je lahko kar precej, pomembno je, da se jih zavedamo in da smo nanje pozorni.

  • Veliko govori o bivšem ali bivši.

Če se vam zdi, da prejšnje razmerje še vedno ni pozabljeno, bodite pozorni na količino pogovora, ki je namenjen bivšemu partnerju ali bivši partnerki. Če veliko govori o prejšnjem razmerju in pogosto primerja prejšnje razmerje s trenutnim, je to precej očiten znak, da ne more nehati razmišljati o preteklosti.

Morda nam naš novi partner ali nova partnerka ne govori čiste resnice in je globoko v sebi z mislimi še vedno pri bivšem ali bivši

  • Še vedno hrani nekatere stvari.

Še eden izmed znakov, da nekdo ni prebolel bivšega partnerja ali partnerke je, da še zmeraj hrani veliko stvari iz prejšnjega razmerja, ki so povezane z lepimi spomini ali potovanji. Pogovorite se o teh stvareh in povejte, da želite, da jih odstrani ali vrne, takrat lahko spremljate njegovo ali njeno reakcijo. Če bo le-ta zelo burna, je več kot očitno, da so še vedno prisotna čustva iz preteklosti.

  • Še vedno je v stikih z bivšo družino.

Eden izmed tipičnih znakov, da nekdo ni prebolel bivšega partnerja ali partnerke je, da še vedno ohranja stike z njegovo ali njeno družino. Če jih pogosto pokliče ali pa povabi na pijačo, je to precej nenavadno in nakazuje na potlačena čustva.

  • Še vedno je v stiku z bivšim ali bivšo.

Če vaš partner ali partnerka ohranja stike z bivšim ali bivšo, potem je to lahko zelo močan pokazatelj tega, da so čustva še  vedno prisotna. Če se vam zdi ta problematika aktualna, se s partnerjem oziroma partnerko čimprej pogovorite o tej situaciji, da določite meje in pričakovanja. Čeprav vam je neprijetno začeti tak pogovor, je to nujno potrebno za zdravo razmerje. Sprva lahko prosite, da stike le zmanjša, nato pa postopoma povsem prekine vsak kontakt.

Pripravil: NaDlani.si

Foto: Unsplash