• C Novo mesto
  • 00:10
  • Čet, 30.03.2023

5 astroloških znamenj, ki veljajo za največje zaspance

Tiste ure, ki jih vsak dan namenimo za potrebe našega spanca, so bistvenega pomena ne le za to, da je naše telo spočito, ampak tudi za pridobivanje zadostne količine energije za naslednji dan. Zadosten spanec je pomemben tudi zato, da ohranjamo naš um in telo v dobrem in zdravem fizičnem stanju.

Koliko ur spanca bi se pravzaprav morali navaditi, da bi naše telo normalno lahko delovalo? Priporočenih 8 ur kvalitetnega spanca na dan naj bi poskrbelo, da se človeško telo kar se da dobro in učinkovito spopada z utrujenostjo. Nekaterim ljudem je že horoskop sam po sebi namenil značilnost, da spadajo med tiste zmeraj utrujene in zaspane. To je 5 znamenj, ki veljajo za največje zaspance.

Bik

To znamenje obožuje spanje in bi ga lahko uvrstilo celo med svoje glavne in najbolj priljubljene hobije. Ljudje, ki jim vlada znamenje bika, so nedvomno eni izmed največjih zaspancev v zodiaku. Po drugi strani pa za bike velja tudi to, da so zelo odgovorni, kar jim posledično pogosto onemogoča dolgotrajno spanje, oz. je njihovo spanje najverjetneje krajše, kot bi si sami želeli.

Dvojčka

Dvojčki so običajno veliki ekstremisti in tako je tudi v primeru spanca. Ali spijo preveč, ali pa imajo dneve, v katerih ne spijo praktično nič. Ravnovesje je v takšnih slučajih nekaj, na čemer bi morali izrazito delati. Ne glede na vse ne smemo pozabiti, da dober spanec koristi našemu zdravju in nasploh dobremu počutju.

Rak

To znamenje velja za velike ljubitelje doma, kar je posledično povezano tudi s počitkom. Zaradi uživanja v domačem okolju lahko raki celo pogosto zamujajo na svoje obveznosti ali na delo. Dobro se zavedajo, kako pomemben je kakovosten spanec, zato se trudijo spati vsaj osem ur na dan, občasno pa ne pozabijo še dodatno zadremati, da si napolnijo baterije.

Vodnar

Vodnarji radi preživijo veliko časa sami s seboj in opravljajo svoje dejavnosti in obveznosti. Za njih velja tudi to, da ne marajo časovne stiske ali občutka časovne omejenosti, kar jih pogosto vodi v večjo utrujenost in posledično v več spanca.

Ribi

Ribi so še eno od znamenj, ki si radi vzamejo veliko časa za počitek. Zanje je bistvenega pomena dober spanec, še posebej je tukaj govora o kvalitetnem, globokem spancu, brez katerega si ne predstavljajo dobrega začetka novega dneva. Nedvomno je udobno spanje in prebujaje brez jutranje budilke nekaj, kar predstavniki tega znamenja označujejo kot eno najljubših stvari.

 

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pixabay