• C Novo mesto
  • 23:17
  • Čet, 30.03.2023

Če boste počeli tole, bo vaš partner zares cenil vajino razmerje

Ste že kdaj poskušali moškega prepričati, da mora prispevati več za vajino razmerje, pa ga je to le še bolj odrinilo stran? Obstaja pametnejši način za komuniciranje z moškimi v želji, da ga motivirate za izboljšanje vajinega razmerja. In ta način ne vsebuje nobenega moledovanja ali prepričevanja. Pogosto pride do takšne situacije takrat, ko imate občutek, da vi prispevate večji delež svojega časa, energije in čustev za ohranjanje razmerja kot pa vaš partner in prav je, da skušamo ta delež izenačiti. Preverite, kako lahko to naredite brez slabe volje kot posledice.

Zares mu prisluhnite, ko govori. Če želite, da moški spoštuje vaša čustva in vaše potrebe, se mora počutiti povsem varnega, da deli svoje mnenje in čustva z vami. In najboljši način, da to dosežete, je tako, da ga zmeraj dobro poslušate, ko se vam izpoveduje, in mu takrat posvečate vso pozornost. Odstranite torej telefon ali pa televizijo in se posvetite le vajinemu pogovoru. Dajte mu vedeti, da mu stojite ob strani in ga podpirate ne glede na vse. Prisluhnite mu tudi takrat, ko vas tema ne zanima.

Zelo pomembno je, da se partnerja znata pogovarjati in prisluhniti drug drugemu.

Utišajte svojo kritičnost, saj je moški nikakor ne prenašajo dobro. To velja za vse moške in postane še posebej problematično v dolgotrajnih razmerjih, kjer jim lahko kritika pride do živega in jih močno prizadene. Žal ženske pogosto avtomatsko kritizirajo moške v želji, da bi izboljšale stanje v razmerju, vendar pa s tem dosežejo kvečjemu ravno obraten učinek, saj moški takšno kritiko dojame kot nekaj zelo slabega. Poskušajte kritične stavke preoblikovati v takšne, da bodo imeli tudi motivirajoč učinek. Potrudite se, da mu večkrat date kompliment – niso samo ženske tiste, ki rade slišijo nekaj lepega o sebi. Tako mu boste dvignili samozavest in polepšali trenutek.

Pokažite mu, da ga cenite. Moški si želijo biti spoštovani in občudovani zaradi svojih misli ali dejanj in to najlažje občutijo tako, da jim partnerke pokažejo, da so cenjeni. Začnite ga torej hvaliti zaradi malenkosti, ki jih stori čez dan, zaradi katerih imate vi dan polepšan – na primer zahvalite se mu, ker je zjutraj namesto vas peljal psa na sprehod ali pa ker je pripravil še posebej okusno kosilo.

Pripravil: NaDlani.si

Foto: Unsplash