• C Novo mesto
  • 11:53
  • Sob, 04.02.2023

Če počnete to, vaš partner najbrž misli, da ga varate

Verjetno mislite, da moški kot varanje dojemajo le spolni odnos z drugo osebo, če ste s partnerjem v predanem monogamnem razmerju. Pa vendar temu ni tako; moški lahko kot varanje smatrajo že marsikaj bistveno bolj nedolžnega, kar lahko počnete celo na dnevni ravni. Vsak ima svojo definicijo tega, kaj pomeni biti nezvest v razmerju. Nekateri ljudje že emocionalno navezanost na nekoga drugega dojemajo kot varanje. Poglejmo, kaj velja za večino moških.

  • Skrivnosti

Moški kot varanje lahko dojamejo že dejstvo, da mu več ne zaupate in mu prikrivate stvari. Seveda ne govorimo o banalnih vsakodnevnih stvareh, kot je na primer skrivanje njegovega darila za božič. Če pa prikrivate nekaj zato, ker bi lahko vaš partner to dojel kot varanje, potem to tudi je varanje. Pogosto ženske tako prikrivajo pogovore z drugo osebo ali pa se na skrivaj srečujejo na pijači.

  • Čustveno razmerje z nekom drugim

Kakršnakoli čustva ali duševni prostor, ki ga namenite nekomu drugemu, bi moral biti namenjen vašemu partnerju. Mnogi moški, tako kot tudi mnoge ženske, smatrajo čustveno razmerje z nekom drugim kot varanje, četudi nikoli ne pride do spolne afere. Že samo dejstvo, da svoj čas, čustva in energijo namenjate nekomu drugemu, je lahko dovolj, da prestopite mejo v razmerju. Ne pozabite, da imajo tudi moški čustva, ki jih lahko relativno enostavno prizadenemo.

  • Preklicevanje dogovorov

Moški lahko kot varanje vzamejo vsak preklic nekega dogovora, če se o tem niste predhodno posvetovali z njim. Komunikacija je glavna za dober odnos in majhne laži lahko hitro pripeljejo do konca razmerja. Ko prekličete nek dogovor brez dobrega pojasnila, je precej očitno, da nekaj prikrivate. Meja varanja je različna med različnimi pari, nekateri so lahko zelo jezni že samo zaradi dejstva, da ste šli na kavo z novim sodelavcem, spet drugi pa spregledajo tudi plesanje ali poljubljanje z drugim moškim.

Pripravil: NaDlani.si

Foto: Unsplash