• C Novo mesto
  • 20:07
  • Pon, 15.04.2024

Če uporabljate aplikacije za zmenke, morate nujno vedeti tole

So aplikacije za zmenke res namenjene temu, da tam najdemo ljubezen, ali so morda past za ponovna razočaranja in stres? Dejstvo je, da gre za skupek dejstev in možnosti, na posledice katerih nas nihče zares ne pripravi.

Ste tudi sami uporabniki aplikacij za zmenke? Če ste si na to vprašanje odgovorili pritrdilno, potem imate zagotovo svoj razlog, zakaj ste se odločili za to obliko spoznavanja morebitne nove ljubezni. Je to ljubezen, zabava, morda poskusni način, da pozabite na staro ljubezen? Čeprav se zdi, da nam takšne aplikacije prinesejo nove izkušnje in podvige pa je res tudi to, da neposredno v naše življenje prinašajo tudi veliko psihološko utež.

Današnja napredna tehnologija uporabnikom omogoča hitro spoznavanje novih ljudi, ne da bi se prej sploh srečali v živo. Vedno več je parov, ki so se spoznali na omenjenih omrežjih in svojo ljubezen kasneje uspešno prenesli še v resnično življenje. Na primer, eden izmed najbolj priljubljenih aplikacij za zmenke Tinder ima okoli 57 milijonov uporabnikov.

Skupaj z morebitno ljubeznijo pa aplikacije za zmenke skrivajo kar nekaj pasti, v katere se lahko zlahka ujamemo. Hitro se lahko srečamo s tesnobo, stresom in žalostjo. Po uporabi omenjenih aplikacij lahko drastično vplivamo na naše psihološko stanje, še posebej takrat, ko naši ljubezenski poskusi niso uspešni.

Povsem nerealno je, da bi v bližnji prihodnosti takšne aplikacije izginile, saj ustanoviteljem prinašajo velike zaslužke. V zadnjih dveh letih se je podvojilo število uporabnikov, starejših od 55 let, torej aplikacije za zmenke niso popularne zgolj med mladimi.

Uporabniki po navadi preko spleta predstavijo zgolj svoje pozitivne lastnosti, pa še za te ne moremo biti prepričani, da so resnične. Na takšne lastnosti nasprotni spol hitreje nasede, saj si vsi želimo ljubečo zvezo, v kateri bi se počutili varne in ljubljene. Lažno predstavljanje interesov tako vodi v dodatno razočaranje, ko enkrat izvemo resnico o osebi, s katero smo si dopisovali.

Ko se razočaranja kopičijo, se kopiči tudi naša slaba volje in upanje, da se bo v prihodnosti karkoli spremenilo. Ne moremo pričakovati, da bomo na spletnem portalu našli osebo, ki bo popolna za nas. Zavedati se moramo, da se vsi uporabniki želijo predstaviti v najboljši luči, da bi tako pritegnili pozornost nekoga drugega. Vprašanje pa je, kakšna je oseba v resnici in kakšno prihodnost nam lahko prinese.

 

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels