• C Novo mesto
  • 12:20
  • Sob, 23.09.2023

Enostavne tehnike za zmanjšanje izpadanja las

Izpadanje las je ena izmed težav, s katero se slej ko prej sreča prav vsaka ženska, seveda pa izključeni niso niti moški. Hkrati je tudi ena izmed najbolj nadležnih težav, saj se nam po eni strani zdi, da tega ne moremo preprečiti, po drugi strani pa iščemo vse možne načine, da bi to vendarle dosegli.

V primeru, da se srečujete s pretiranim izpadanjem las, to pomeni, da jih najverjetneje ne umivate na pravilen način. Če moramo najti primerno in ustrezno nego za naš obraz, kožo in telo, niso lasje nobena izjema. Predstavljajo namreč pomemben del našega vizualnega izgleda, za katerega se vsak dan trudimo, da bi izgledal kar se da dobro. Ravno iz tega razloga je dobro vedeti, da lahko s sledenjem enostavnih nasvetov bistveno zmanjšamo izpadanje naših las.

Pogostost pranja las

Glede na lase strokovnjaki združujejo ljudi v tri različne skupine – tiste, ki so nagnjeni k luščenju, tiste s suhimi lasmi in tiste z mastnimi ter zdravimi lasmi. Prvi bi naj svoje lase umivali vsak dan oz. zelo pogosto, saj jim edino to pomaga v boju proti luskam.

Drugi bi naj umivali lase dvakrat na teden, saj njihovo lasišče absorbira veliko vode, pretirano umivanje pa bi pomenilo kopičenje vode v notranjosti in s tem posledično suho lasišče. Dvakrat na teden naj bi umivali lasje tudi tisti z mastnim lasiščem, saj se v nasprotnem primeru lasišče navadi in se masti še hitreje.

Izogibanje nepreverjenim produktom za barvanje

Umetne barve spreminjajo naše lasišče. Sulfati so eden izmed najhujših sovražnikov lasišča, zato je za barvane lase priporočena uporaba blagih šamponov brez sulfatov.

Vpliv letnih časov

Lasje se navadijo na izdelke, ki jih uporabljamo, vendar letni časi različno vplivajo na lasišče. Pozimi je priporočljiva uporaba šamponov z nizkim PH, poleti pa uporaba tistih šamponov, ki vsebujejo izvlečke citrusov.

Izberite izdelek glede na teksturo las

Izdelke je potrebno izbirati glede na to, ali so vaši lasje tanki, debeli ali srednje debeli. Za tanke lase je priporočljiva uporaba šampona s keratinom, ki jim daje volumen. Srednje debeli lasje zahtevajo uporabo balzama, medtem ko debeli in močni lasje potrebujejo hidratacijo in s tem povezane izdelke.

Količina izdelka

Velika količina izdelka ne pomeni večje čistoče las. Po mnenju strokovnjakov je popolna velikost tista, ki bi oblikovala silhueto kovanca za dva evra.

Sušenje las

Najboljša možnost je, da se lasje posušijo na zraku. Po prihodu izpod prhe las z brisačo ne drgnite pretirano, saj se s tem lomijo. V primeru, da ste primorani uporabiti sušilec za lase, to storite na razdalji 25 cm od las.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels