• C Novo mesto
  • 22:12
  • Pon, 25.09.2023

Frizure 2022, ki bodo prinesle svežino in novosti

Kaj bodo glavni trendi naslednje leto? To je glavno vprašanje, še predvsem, ko se sprašujemo o frizurah 2022. Če smo se v tem in preteklem letu nekoliko zapustili in dali veliko več pomena naravnemu izgledu ter teksturi, se pripravite na prihajajoče leto. Leto 2022 nam prinaša nekaj veliko bolj extra. Novo leto tako prinaša nov začetek na vseh mogočih področjih in nobeno presenečenje ne bo, če se boste odločili za novo frizuro. 2022 bo leto svežine, novosti in začetkov. Katere frizure bodo prevladovale?

Short ‘n’ wild Shag

Nič ni lepšega za glavo polno čudovitih kodrov, kot je frizura shag. Vsekakor gre za eno izmed najbolj kulskih stilov naslednjega leta. Frizura je postala hit že v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja in zdaj se vrača v velikem slogu. Takrat so bile z omenjenim stilom povezane predvsem punce, ki so poslušale metal, a je daleč od tega. Čeprav gre za dokaj divjo frizuro, je dovolj naravna, da bo navdušila vas in vse tiste, ki niso pričakovali spremembe.

Collarbone cut

Frizura za leto 2022, ki bo pristajala prav vsem ženskam. Do ramen oziroma ključnice (collarbone) in niti centimetra dlje, kar pomeni več stvari. Lase boste še vedno lahko speli v čop, a so obenem dovolj kratki, da ostajajo na svojem mestu. Še najbolj primerno je za valovite lase in za navidezno pridobivanje volumna.

Mia Wallace Bob

Zakaj tako ime? No, se še spomnite filma Šund oziroma Pulp Fiction, ki ga je režiral kultni Quentin Tarantino? V njem igra tudi Uma Thurman, katere lik nosi ime Mia Wallace. Frizura, ki je postala ikonična, se je prikradla tudi v leto 2022. Morda boste z njo postale podobne Miji Wallace, a opozarjamo vas, da ji ne postanete preveč podobne. To bi bilo šele noro, primerno svežemu začetku.

Frizura Mia Wallace velja za eno najbolj želenih

Frizura Mia Wallace velja za eno najbolj želenih

Soft Curved Bob

Čas je za poklon stari dobi Hollywooda, ko je prevladoval staroholivudski Bob. Omehčani zaključki, čudoviti valovi in bogati lasje. Že več let se ta frizura uvršča med najbolj želene, a jih vseeno ne vidimo pogosto. Morda je čas, da prav Soft Curved Bob postane frizura 2022 in zapiše novo poglavje v vašem življenju.

Cheekbone 90s Bob

Veliko frizur iz devetdesetih se je obdržalo do danes, a so nekatere vseeno pogosteje uporabljene kot druge. Ena izmed teh bo v prihajajočem letu kar Cheekbone Bob, ki je točno to, kar sporoča njeno ime. Cheekbone v angleškem jeziku pomeni ličnice, kar nakazuje na dolžino las na sprednji strani obraza.

Blunt Textured Cut

Če je bil klasičen Blunt Bob med najbolj priljubljenimi frizurami tega leta, bo v prihodnjem letu doživel nadgradnjo. Teksturirani Bob je frizura, ki so jo ponosno nosile že Charlize Theron, Lupita Nyong’o, Kristen Bell in Demi Lovato. Še vedno pa je po njej najbolj poznana Lucy Hale, ki jo nosi že kar nekaj let. In to kako.

Lucy Hale je že več let ponosna na svojo frizuro in je ne bo spreminjala

Lucy Hale je že več let ponosna na svojo frizuro in je ne bo spreminjala

Wispy Bangs

Napovedalo se je že, da bodo Wispy Bangs frizura te jeseni, a se to ni v celoti zgodilo. Zdaj jim bo pripadlo celo leto, ko bodo opravljale nalogo osveževalca izgleda. S takim stilom ni mogoče zgrešiti, frizerji pa jo priporočajo predvsem tistim z nekoliko bolj ovalnim obrazom in nižjim čelom. Tudi če ne padete v ti dve skupini, si lahko z novim letom privoščite spremembo.

Curtain Bangs

Ta frizura je kot nalašč za razigrana dekleta, ki obožujejo poletje in vroče dneve. Seveda to niti približno ne pomeni, da te frizure ni možno »nositi« v hladnejših dnevih. Prav nasprotno. Kdor vas bo zagledal, bo takoj začutil poletje in vročico žgočega sonca. Gre za precej enostavno frizuro, ki jo bo še dodatno poudaril pravi outfit, za kar boste brez dvoma poskrbele enako enostavno.

Sharp Shoulder Cut

S tem videzom bi lahko prerezale tudi steklo, saj gre za tako oster videz. Trendovsko, moderno in presenetljivo klasično. Nagrada najboljše frizure 2022 vam ne uide, če se boste v novem letu pojavile s takim videzom. V kolikor ste prepričani, da vam lahko uspe, vsekakor poskusite. In verjemite nam, da boste take tudi navdušile in pustile kar nekaj ust široko odprtih. Ljudje se bojijo pogumnih oseb in to je dejstvo, ki ga boste dokazale s to frizuro.

1970s Long Cut

Najverjetneje gre za najbolj osnovno in klasično frizuro na našem seznamu. Daleč od tega, da je s tem kaj narobe. Saj veste kako gre slavni pregovor: »Če deluje, ne spreminjaj.« In točno tega smo se držali pri ustvarjanju tega seznama frizur za leto 2022. Potrebno je ohraniti nekaj znanega, kar pomirja ljudi.

Choppy Layers

Nenavadno presenečenje kaj ne? Če smo s prejšnjo frizuro nakazali na umirjenost, ta frizura obrne vse skupaj dobesedno na glavo. Predstavljajte si najlepši videz, ki bi si ga želeli, ko vstanete iz dolgega spanca. To predstavlja izbrana frizura, ki se je nikakor ne smete ustrašiti. Nosite jo s ponosom in pogumom.

Frizura za leto 2022 naj bo izbrana skrbno ali brezglavo, čudoviti boste v obeh primerih

Frizura za leto 2022 naj bo izbrana skrbno ali brezglavo, čudoviti boste v obeh primerih

Blunt Chin Bob

Spektakularna sprememba za marsikatero punco na našem planetu. Nič ne bo bolj sporočalo novega začetka in nove vas kot ta frizura. Čeprav se zdi, da gre za najbolj priljubljeno spremembo frizure na svetu, je resnica zelo daleč od tega. V kolikor imate dolge lase, bo ta sprememba še toliko bolj očitna in opazna. Ljudje se bodo spraševali, kako ste si upali to storiti. Ne bo vam treba odgovoriti, saj bo že vaš osvežen videz govoril namesto vas.

Textured Fringe Bob

V določenih trenutkih se je s tako frizuro ponašala tudi princesa ljudkih src Diana. Poigrajte se s teksturo, debelino in dolžino. Ponuja vam veliko urejanja in možnosti, ki so vam prinešene na pladnju. Glavna naloga frizure je pomlajevanje in to ji bo uspelo, ko boste zažareli in navdušili med množico dolgolask.

Avtor: ŽK, FOTO: pixabay.com, imdb.com