• C Novo mesto
  • 16:36
  • Pet, 22.09.2023

Izpoved Slovenke: to se je zgodilo, ko sem en mesec umivala lase s pivom

Pivo je odlično za lase. To sem slišala že večkrat v življenju, a do zdaj te možnosti še nisem preizkusila. Potem pa mi je prijateljica predlagala, naj poskusim in en mesec sem lase umivala s pivom. Kako je to izgledalo? Na nek način grozljivo. Ampak zagotovo hkrati tudi zanimivo.

Umivanje las s pivom mi je predstavljalo nekaj potencialnih težav – najbolj očitna je bila, da nisem bila naklonjena vonju po pivu. Ko ti lasje zaudarjajo kljub temu, da si jih umil, potem veš, da je nekaj narobe. Ampak sem stisnila zobe.

Druga težava: ali res želim zapraviti denar za dobro pivo, narejeno z ljubeznijo iz najboljših sestavin, samo zato, da bi šlo v odtok? Marsikateri ljubitelj piva bi se zgrozil. Če bi uporabila poceni pivo z manj kvalitetnimi sestavinami, bi bili verjetno tudi učinki slabši. Zato sem spet stisnila zobe in kupila dražje, kvalitetnejše pivo.

Kaj se je zgodilo po enomesečnem pranju?

Konice las so se nehale cepiti

Ker imam zelo suhe in tanke lase, sem se vse življenje spopadala z razcepljenimi konicami. Frizerja sem morala obiskovati enkrat ali dvakrat mesečno, sicer so bile konice mojih las naravnost grozljive. Ravno zato si tudi nikoli nisem mogla privoščiti zares dolgih las, čeprav sem si jih od nekdaj želela. Po enem mesecu bi morala opaziti na novo razcepljene konice, ampak jih tokrat ni bilo oziroma so bile res v minimalni, verjetno normalni meri.

Lasje so se manj lomili in izpadali

Zaradi krhkosti in tankosti las sem poleg razcepljenih konic pogosto občutila tudi lomljenje in izpadanje las. Moja frizura je vedno izgledala ne preveč bujno, lasje so bili zaradi lomljenja večkrat neenakomerne dolžine, čeprav sem redno obiskovala frizerja. No, sedaj opažam veliko manj las na tleh, lasje pa izgledajo naravnost izvrstno.

Pridobila sem na dolžini las

Najbolj od vsega me je navdušilo, da sem končno dosegla želeno dolžino las. Ne vem, ali imajo vitamini in minerali, ki so v pivo, poseben učinek na rast las, ampak pri meni je zagotovo uspelo.

Lasje so sijoči in zdravi

Moji lasje po dolgem času izgledajo spet sijoči in zdravi. Mastiti se začnejo veliko kasneje kot prej, prhljaja praktično nimam, lasje pa so mehki in prijetni na otip. Moram priznati, da so me učinki umivanja las s pivom res presenetili.

Kaj pa slaba stran?

Vonj, zagotovo!

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels