• C Novo mesto
  • 22:01
  • Pon, 20.03.2023

Ko vstopite v novo razmerje, nikar ne počnite teh stvari

Začetek novega razmerja je po navadi zelo zabaven, čeprav rahlo stresen. Zelo lepo je pomisliti, da nekdo enako uživa v naši družbi, kot mi v njihovi. Kdo se ob tem ne bi dobro počutil, kajne? Ampak četudi sta oba zelo zainteresirana in zaljubljena, je pomembno vlagati veliko energije v vzdrževanje razmerja, saj slej ko prej lahko pride do neskladij, ki so lahko za vsako razmerje usodne, v kolikor jih ne znamo razrešiti. Seveda je povsem normalno, da na začetku čutimo močno strast in privlačnost do druge osebe, potem pa se to rahlo ohladi in zveza preide v drugo fazo. S temi nasveti boste razmerje lahko vzdrževali na kvalitetni ravni.

  • Naj bodo vaši zmenki raznoliki

Glede na raziskave večina današnjih zmenkov poteka ob gledanju filmov ali serij, kar nikakor ni ravno koristno. Najboljše je, če že takoj na začetku poskrbite za raznolikost zmenkov in se tako včasih dobite na jutranjem sprehodu, kavi, kosilu ali pa v širši družbi prijateljev. Zelo pomembno je namreč videti partnerja ali partnerko v različnih situacijah in odnosih, saj ga oziroma jo boste tako najboljše spoznali. Hkrati pa na ta način tudi poskrbite, da ne zapadete prehitro v rutino.

  • Ne bodite zmeraj vi tisti, ki predlagate zmenek

Na začetku razmerja je lahko vsak zmenek takšen kot prvi, ker je toliko stvari, o katerih se lahko pogovarjate. Strokovnjaki svetujejo, da vse zanimive zgodbe iz svojega življenja prihranite za srečanja v dvoje in torej o tem ne govorite na skupnih druženjih s prijatelji. Prav tako bodite pozorni, da niste zmeraj vi tisti, ki predlagate zmenek. Zanimanje mora biti obojestransko, zato nikar ne forsirajte preveč svojih interesov.

  • Ohranjajte samostojnost

Če vsak prost trenutek v svojem vsakdanjiku posvečate svojemu partnerju ali svoji partnerki, hitro tvegate izgubo prijateljev in navsezadnje celo samih sebe. V zdravem razmerju mora vsak od partnerjev ohraniti samostojnost in si vzeti čas za svojo družino, prijatelje ter zase. Nikar ne izpuščajte kave s prijatelji ali dnevnega treninga, saj na dolgi rok to ne prinaša ničesar dobrega.

  • Ne zanemarite pogovora o spolnem zdravju

Če vam je nerodno povprašati po njihovih prejšnjih spolnih izkušnjah in s tem povezano možnostjo za prenos spolnih bolezni, lahko morda najprej pričnete govoriti o svojih spoznanjih in tako napeljete pogovor še na vašega novega partnerja ali partnerko. Zagotovo se je o seksu pomembno pogovoriti, preden se predate erotičnim užitkom.

Pripravil: NaDlani.si

Foto: Unsplash