• C Novo mesto
  • 23:54
  • Sob, 18.05.2024

Koristni nasveti, ki vam bodo v veliko pomoč pri načrtovanju poroke

Poroka je izjemno pomembna prelomnica v življenju vseh zaročencev, zato je popolnoma jasno, da želite, da je dogodek brezhiben ter nepozaben. Da se lahko tako pomemben dogodek gladko izpelje brez težav, pa je potrebno ogromno organizacije, časa, truda in potrpljenja. Seveda je odvisno od vsakega para, kakšno poroko si želi, dejstvo pa je, da vsaka zahteva kar nekaj zgoraj naštetega. Najtežje je začeti od samega začetka, zato smo pripravili nekaj koristnih nasvetov, ki vam bodo v pomoč pri načrtovanju.

Najprej določite število svatov

Prvi korak pri načrtovanju poroke je odločitev, kako velika bo poroka in koliko gostov boste povabili. V miru se usedita in se pogovorita, kakšne so vajine želje. Na podlagi števila gostov se potem ponavadi izbere tudi lokacijo, osebje in poročne storitve. Če sta se zaljubila v določeno lokacijo, lahko začneta tudi s tem korakom – preverita, kdaj je na voljo in koliko gostov sprejema. Večina poročnih lokacij v Sloveniji sprejema vsaj sto svatov.

Natančno razmislite o datumu

Včasih pri izbiri datuma nimate zares besede, saj so nekatere poročne lokacije tako zasedene, da marsikateri par izbere kar prvi datum, ki jim ga ponudijo. Vendar bi vas radi opozorili, da mora biti izbira vaša. Odločite se lahko tudi za kasnejši datum, ne rabi se vam nujno muditi, če so vaše prioritete drugačne. Razmislite, v katerem letnem času bi se najraje poročili, dobro razmislite, da se datum ne križa z drugimi pomembnimi datumi vaših bližnjih.

Odločite se, ali boste poroko načrtovali sami ali z načrtovalcem porok

Denarnici bolj prijazna možnost je seveda načrtovanje poroke v lastni režiji, vendar se pred tem vprašajte, ali si tega resnično želite. Nekateri ljudje izjemno uživajo v načrtovanju dogodkov, drugim to predstavlja neverjeten stres. Če ste v drugi skupini in vam finance dopuščajo, morda razmislite o načrtovalcu poroke. Prav tako je lahko to dobra opcija, če nimate veliko časa in ste zelo zaposleni.

Natančno določite budget in se ga poskusite držati

Dobro se pozanimajte o cenah veh storitev in sestavite budget, ki se ga nameravate držati. Cene poroke so lahko zelo visoke, če ne spremljate natančno vseh stroškov, vas lahko na koncu to neprijetno preseneti. Če gre, poskusite kakšen strošek poravnati že vnaprej, da si enakomerno porazdelite.

Pogovarjajte se s svojim partnerjem in poskusita razumeti drug drugega

Poroka je čudovit dogodek, načrtovanje pa je lahko tudi zelo stresno. Razumljivo je, da ima vsak od vaju svoje želje in preference, zato je izjemno pomembno, da se o tem iskreno in pravočasno pogovarjata. Ne delajte stvari na lastno pest, ampak vprašajte in spoštujte mnenje drugega. Če se ne strinjata, poskusita najti kompromis.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels