• C Novo mesto
  • 09:41
  • Sre, 22.03.2023

Le tako si boste odpustili, če ste varali

Ali ste pred kratkim imeli afero? Ali pa morda razmišljate o tem, da bi jo imeli? Verjetno skušate ugotoviti, kako se spopasti z občutkom krivde in stresom, ki ga spremlja. Od daleč se nezvestost zdi zelo vznemirljiva in seksi, znotraj sebe pa vpletene osebe doživljajo strah, stres in krivdo. Pogosto si ljudje po aferi ne znajo odpustiti in posledično ne znajo več živeti normalnega življenja. Spolno življenje v aferi je po navadi izjemno sladko, vendar pa to žal ne olajša krivde, ki pesti varajočo osebo. Poglejmo, kako si lahko odpustite in si ponovno omogočite dobro duševno zdravje.

  1. Sprejmite, da ste samo človek.

Pogosto pozabimo, da smo pod kožo samo ljudje in da vsi delamo enake napake. Vzgojeni smo z občutkom, da smo nekaj posebnega in drugačni od ostalih, kar drži le do neke mere, v splošnem pa velja, da vsi delamo enake človeške napake. Varanje je rezultat nezadovoljstva in nesreče v življenju in po navadi imata oba partnerja težave v odnosu, ki jih vsak pri sebi premlevata na različne načine.

  1. Dojemite, da ni vse le vaša krivda.

Tisti, ki varajo, zmeraj mislijo, da je vse skupaj njihova krivda. Da so oni tisti, ki so spoznali nekoga drugega, se nanj navezali, si dopisovali, se srečevali ali pa celo zapletli v erotično razmerje. Da, vse to res drži. Vendar pa se morate vprašati, zakaj do tega pride. Kaj je tisto, kar osebo vodi v tako odklonsko vedenje. Najpogosteje za vsem stoji nesrečen zakon ali nesrečno razmerje, kjer se počutijo ujete s partnerjem ali s partnerko, ki jih več ne osrečuje.

  1. Zagotovite si pomoč.

Varajoči si ne morejo niti predstavljati, da bi svoje težave in svoje početje komu zaupali, vendar pa je ravno to ključnega pomena za ohranjanje duševnega zdravja in notranjega miru. Lahko se zaupajo prijatelju ali pa sorodniku, vendar se pogosto bojijo, da bo tako afera prišla na dan. Zmeraj se lahko zaupajo strokovnjaku na področju duševnega zdravja, ki je zavezan k molčečnosti in ki se bo posvetil vsem težavam.

Pripravil: NaDlani.si

Foto: Unsplash