• C Novo mesto
  • 04:56
  • Čet, 30.05.2024

7 izvirnih idej za novoletno poslikavo nohtov

saso avsenik

Danes ogromno žensk ureja svoje nohte v kozmetičnih salonih. Gel oz. gelish nohti so postali že priljubljeni med pripadnicami nežnejšega spola, nekatere si brez njih ne predstavljajo več življenja. Navadno lakiranje nohtov je postalo preteklost in namesto vsakodnevnega popravljanja skrušenega laka se ženske ukvarjajo s tem, kakšen dizajn in barvo naj izberejo za naslednji mesec.

Praznični čas pa je pravi raj tudi za ustvarjalke gel nohtov. Te svoje znanje in veščine pridno preslikavajo na nohte svojih strank, ki med prazniki še posebej močno žarijo in zrcalijo veselo praznično razpoloženje. Za ljubitelje poslikav na nohtih je to praktično najboljši čas v letu, da svojo kreativnost in želje ponosno razkazujejo na svojih nohtih.

V teh prazničnih dneh tako še posebej do izraza pride tako imenovani ‘nailart‘ ali poslikava na nohtih, pri kateri nastaja vedno več različnih trendov. Če ljudje med prazničnim časom svoje domove okrašujejo z raznimi okraski in lučkami, potem je razumljivo, da so tudi njihovi nohti večinoma bolj bleščeči in raznobarvni.

Zaenkrat je francoska manikira z bleščicami predstavljena kot ena od zmagovalnih možnosti za pripravo na letošnje praznike, saj se stranke največkrat odločajo prav za to kombinacijo. Navdih in inspiracijo pa lahko poiščete tudi v naslednjih priporočilih za praznične nohte.

Sladkarije

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iram Shelton (@iramshelton)

Nič ni bolj prazničnega, kot so sladkarije. To je velikokrat tudi razlog, da se stranke pri svojih nohtnih stilistkah odločajo za nežno kožno barvo nohta z dodanim motivom sladkarij.

Medenjak

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Abi Markey (@naileditbeauty)

Tudi piškoti so eden bolj značilnih prazničnih motivov. Sploh medenjaki so idealni za vašo naslednjo poslikavo na nohtih.  

Bleščeče zvezde

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nail It (@nailitmedia)

Naslednji navdih lahko poiščete v zmeraj aktualnih zvezdnatih poslikavah na nohtih. Za preostale praznične dneve lahko izberete motiv bleščečih zvezdic.

Praznične lučke

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iram Shelton (@iramshelton)

Čeprav je božič mimo, pa nas bo še kar nekaj časa spremljala praznična okrasitev v obliki lučk. Tudi te lahko upodobite na svojih nohtih.

Francoska konica z božičnimi okraski

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iram Shelton (@iramshelton)

Francoska manikira se je to zimo ponovno vrnila in za praznike ne more biti čisto nič drugače. Najbolj tradicionalna je okrašena z božičnimi motivi, kar ji v tem prazničnem vzdušju daje še več osebnosti.

Snežinke in bleščice

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paulina Juśkiewicz (@nailsbypaulin)

Snežni motivi so nedvomno ena izmed boljših idej za nohtno poslikavo. Čeprav zunaj snega v resnici primanjkuje, si ga lahko tako pričarate kar sami.

Hladni zimski toni

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paulina Juśkiewicz (@nailsbypaulin)

Če se poleti odločamo za tople barve, kot so rumena, oranžna ali rdeča, lahko to zimo izberemo manikiro v hladnih tonih, kot sta siva ali mornarsko modra. Takšne barve nohte naredijo še posebej diskretne in elegantne.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Instagram