• C Novo mesto
  • 04:12
  • Čet, 30.05.2024

Vrača se trend vsestranskega dolgega jeans krila

Kot narekujejo modni trendi, se znova med najbolj ‘aktualne’ kose oblačil vrača staro dobro jeans krilo, ki ga je mogoče kombinirati z različnimi zgornjimi kosi. Z volnenim puloverjem, ujemajočo se jeans bluzo ali belo srajco denim krilo omogoča ustvarjanje neštetih outfitov za vse vrste priložnosti.

Moda nam omogoča, da se znova in znova odkrivamo, tako kot omogoča, da obstajajo oblačila, ki se z leti posodabljajo, da se prilagodijo trendom in željam vsakega trenutka. In če obstaja oblačilo, ki je prestalo preizkus časa in ohranilo svoje bistvo ter slog, ki ga tako zelo zaznamuje, je to denim krilo.

Od svojega prvega nastopa v petdesetih letih prejšnjega stoletja do ponovnega vzpona na najbolj aktualnih modnih brveh in v uličnem slogu se je krilo iz jeansa vsako sezono preoblikovalo in postalo eden ključnih kosov za ustvarjanje brezčasne, vsestranske garderobe. In izgleda, da je še zmeraj funkcionalno.

To pomlad so še posebej uspešni dolgi ali ‘midi‘ modeli, ki odpirajo vrsto stilskih možnosti, ki jih je mogoče kombinirati z balerinkami ali raznimi supergami, ki so v trendu leta 2024, udobnimi čevlji z visoko peto in celo visokimi škornji s peto. Čeprav gre za stil oblačila, ki omogoča ustvarjanje več kombinacij – bodisi z bolj ležernim pridihom ali za bolj formalne priložnosti – je resnica, da dolga krila iz jeansa izstopajo po svoji raznolikosti stilov in krojev.

Od klasičnega plapolajočega krila, ki ga pozimi kombiniramo s škornji, spomladi in poleti pa s sandali ali balerinkami, do aktualnega dizajna pencil krila, glavne modne znamke ponujajo zelo raznolike stile, ki se prilagajajo različnim silhuetam. Poleg tega ob pregledu trendov leta 2024 v uličnem slogu krila vključujejo vzorce, kot so cvetlični potiski in pastelne barve, ki dajejo pridih svežine vsaki obleki.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katie Earnshaw (@katiesfitz)

Če iščete bolj retro, romantičen ali aktualen slog, morate vedeti, da obstaja stil denim krila, ki je popoln za vas. Oversize blazerji so ena najljubših možnosti tistih, ki se na modo spoznajo največ, saj se prilagajajo vsakemu slogu in mu dajejo ležeren, a tudi formalen pridih. Če iščete večji kontrast, lahko izberete jakno v drugačnem tonu kot krilo, vendar bo kombinacija s toni iz istega barvnega spektra ustvarila bolj uglajen in prefinjen vizualni učinek.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katie Earnshaw (@katiesfitz)

Ko denim krilo kombiniramo z ujemajočo se srajco, uspemo ustvariti učinek enega samega kosa, kar pripomore k stilizaciji postave, pa tudi k brezhibnemu stilu. Dodate lahko kontrastne elemente, kot je torba v pastelnih tonih ali škornji v temnejšem tonu.

Bombažne srajce so eden izmed kosov, ki najbolje prenaša čas, a so se izkazale tudi kot nezmotljiva možnost za ustvarjanje ženstvenih, prefinjenih in aktualnih outfitov. Možnost, ki ne spodleti? Srajca s črtami ali bela srajca v kombinaciji z denim krilom.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Instagram