• C Novo mesto
  • 18:56
  • Sob, 04.02.2023

Najbolj očitni znaki, da je moški nesamozavesten

Ali se sprašujete, če je on tisti, ki je pravi za vas in ki bo z vami preživel celo življenje? Pa vendar vas neprestano čakajo razočaranja in neprijetni dogodki, ko mu nekako uspe prevaliti krivdo na vas? Naenkrat se vi sprašujete, kaj počnete narobe in se krivite za razpad zveze. Prenehajte s takšnim razmišljanjem, saj je dejanski krivec v resnici on. Poglejmo si, kako lahko hitro prepoznate moškega, ki je nesamozavesten in posledično vajino razmerje znova in znova postavlja na kocko.

  1. Krivda

Besede so lahko izjemno boleče, sploh če so pogoste in nepričakovane. Valjenje krivde na drugega in projekcija svojih težav na svojega partnerja sta po navadi povsem nezavedna, ampak ravno zato predstavljata veliko grožnjo vašemu odnosu. Tisti, ki za vse krivijo ostale, imajo zelo nizko samopodobo, vendar pa si tega ne upajo priznati. Konstantni prepiri prinesejo v življenje le slabo voljo in nesrečo. Poskušajte se s partnerjem pogovoriti o situaciji in predstaviti svojo perspektivo dogodkov. Povejte mu, kaj ob vsem dogajanju občutite in kaj si želite, da bi spremenili.

  1. Posmehovanje

Posmehovanje je dandanes vedno pogostejše in pogosto zelo neopazno, saj smo mu lahko konstantno izpostavljeni na socialnih omrežjih. Posmehovanje v razmerju lahko hitro postane zelo toksično in pripelje odnos h koncu. Ljudje se vam lahko posmehujejo in vi na to nimate nobenega vpliva, kar naredi celotno situacijo še bolj brezupno. Tisti, ki se radi posmehujejo, so pogosto zelo odvisni od drugih ljudi. S tem, ko skušajo razgaliti in sesuti vas, sami sebe sestavljajo in se počutijo bolje. Vendar se za vsem tem skriva strah pred tem, da vas izgubijo, ker ste boljši od njega.

  1. Slava

Ljudje, ki na zunaj sijejo in so poznani mnogim ljudem, pogosto svoje težave preusmerijo na druge ljudi, sploh na tiste, ki so jim zelo blizu. Na ta način lahko pred manj poznanimi ljudmi delujejo zelo sproščeni, prijetni in zabavni, saj svoj stres sprostijo na druge. Pogosto se lažejo, so polni izgovorov in za težave krivijo druge.

Pripravil: NaDlani.si

Foto: Unsplash