• C Novo mesto
  • 16:33
  • Čet, 22.02.2024

Najboljše aktivnosti za mesec februar, ki jih morate preizkusiti

Prvi mesec novega leta je že mimo in pred nami je februar, najkrajši mesec, ki ga moramo čim bolje izkoristiti. Februar je odličen mesec za osebnostno rast, izobraževanje, družinske aktivnosti, peko, ustvarjanje in praznovanje najrazličnejših dogodkov ali dosežkov. Poglejmo si nekaj idej za odlične februarske aktivnosti.

Odštevajte do Valentinovega, ko lahko svojim ljubljenim končno izkažete svojo ljubezen in naklonjenost. Vzemite si dovolj časa in jih presenetite z ročno izdelano voščilnico ali darilom.

Preberite romantično knjigo, ki si jo lahko izberete v bližnji knjižnici ali knjigarni. Že sam obisk knjižnice je lahko zelo sproščujoče in zabavno dejanje, ko se povsem prepustite ustvarjalnosti in odklopite ostale skrbi. V februarju je še posebej navdihujoče brati romantične klasike, kot je na primer Prevzetnost in pristranost, saj je februar mesec zaljubljenih.

Začnite s šiviljskim ali pletilskim projektom in si spletite šal iz volne ali pa ustvarite udobno odejo, ki paše na vaš kavč. Tako bodo zimski večeri ob gledanju televizije še toplejši in udobnejši.

Naredite čokoladno sladico, saj se le-ta v zimskih mesecih še posebej prileže. Po internetu pobrskajte za odličnimi recepti in se lotite ustvarjanja v kuhinji.

Sladica je vedno dobra ideja za krajšanje časa in popestritev vzdušja.

Pojdite na zimski izlet z družino, prijatelji, partnerjem ali partnerko ali pa kar sami. Zimska dogodivščina je zmeraj zabavna in polna pravljičnih doživetij. Privoščite si smučanje ali sankanje, lahko pa se odpravite tudi na zimski pohod in uživate v kosilu na koči ob poti. Ob povratku domov seveda ne pozabite na razvajanje v savni ali pa v vroči kopeli.

Privoščite si SPA dan in rezervirajte savno, masažo in kopel v centru za oddih. Zelo pomembno je, da v vsem kaosu uspemo najti še čas zase in povsem odklopimo vsakodnevne skrbi. Februar je odličen mesec za takšno razvajanje, saj se v mrzlih dnevih vročina savne ali bazena še posebej prileže.

Naredite domačno pico, saj je 9. februar svetovni dan pice. Poiščite najboljši recept za testo, ki ga nato obložite s svojimi najljubšimi sestavinami. Lahko pripravite pico za vso družino ali pa na druženje povabite prijatelje ter za vsakega pripravite pico po njihovih željah. Nič ni lepšega od sproščenega večera z dobro družbo in dobro hrano. Zabava in užitek sta vam zagotovljena.

Pripravil: NaDlani.si

Foto: Unsplash