• C Novo mesto
  • 17:20
  • Pon, 25.09.2023

Naravne domače sestavine za boj proti razcepljenim konicam

Se želite pohvaliti z dolgimi, zdravimi lasmi, vendar vas razcepljene konice prisilijo, da postrižete dolžino, za katero ste se tako zelo trudili, da končno zraste? Ne glede na to, ali se naši lasje poškodujejo zaradi uporabe likalnikov, kodralnikov, barv ali izpostavljenosti soncu, jih moramo redno striči, da se poškodovane konice sproti pozdravijo in ne kvarijo izgleda naše frizure.

Ali ste vedeli, da lahko z osnovnimi sestavinami iz naše domače kuhinje, kot so med drugim jajca ali olivno olje, popravimo svoje razcepljene konice oz. njihov neprijeten izgled? Doma torej hranimo domača zdravila za lase, ki temeljijo na naravnih izdelkih, ki poleg popravljanja poškodb zagotavljajo tudi dodatno hidratacijo in sijaj. Katere pa so najučinkovitejše metode v boju proti razcepljenim konicam?

Jajčna maska za lase

Jajca imajo visoko koncentracijo maščobnih beljakovin, ki delujejo kot naravni vlažilec. Z nanosom domače jajčne maske lahko dosežemo, da se poškodovane konice zaprejo, z njo pa bomo dobili posledično hidrirane lase z dodatnim leskom.

Za doma pripravljeno jajčno masko za lase potrebujemo le 2 jajca in 2 žlici olivnega olja. Vse skupaj zmešamo v homogeno zmes, ki jo nanesemo na konice naših las ter jo pustimo naneseno vsaj 45 minut. Nato s hladno vodo speremo zmes in lase umijemo po ustavljenem postopku s svojim šamponom.

Kokosovo olje

Kokosovo olje je odličen naravni vlažilec, ki zahvaljujoč koncentraciji vitamina E uspe obnoviti poškodovane lase ter jim da sijoč in zdrav videz. Če želimo svoje razcepljene konice popraviti s kokosovim oljem, nanesemo kokosovo olje na dlani, ga razporedimo po obeh rokah in razporedimo po vlažnih laseh na poškodovane konice.

Pustimo delovati vsaj 15 minut in olje nato speremo. Kokosovo olje je izdelek, ki ga lahko pustimo delovati, kolikor dolgo želimo, ne da bi pri tem poškodovalisvoje lase. Pravzaprav dlje kot ga pustimo delovati, večja je hidracija in boljši končni rezultat.