• C Novo mesto
  • 13:48
  • Sob, 04.02.2023

Nujni koraki za zdravo kožo to zimo

Vsako zimo se srečujemo z nalogo, da ohranimo našo kožo zdravo in sijočo. Ključno je, da vzdržujemo našo kožo hidrirano, kar je pozimi zaradi nizkih temperatur in kurjave v notranjih prostorih še posebej zahtevno. V spodnjem članku vam predstavljamo nekaj nasvetov, s katerimi se boste izognili suhi in razdraženi koži.

  1. Uporabljajte mlačno vodo

Vroča prha je pozimi še toliko bolj mikavna in prijetna, vendar pa je za vašo kožo neustrezna. Namesto vroče vode uporabite mlačno vodo, saj je vroča voda eden izmed krivcev za suho kožo z mnogo razpokami in izpuščajem. Po tuširanju na kožo nanesite vlažilno mleko za telo, ki je bogato s hialuronsko kislino.

  1. Ostanite hidrirani

Ne glede na to, če ste v notranjih prostorih ali pa zunaj, je zrak pozimi bolj suh, kar vpliva tudi na hitrejše sušenje vaše kože. Zato je pomembno, da poskrbite za vlaženje zraka v notranjih prostorih in da zaužijete dovolj tekočine tekom dneva.

  1. Izberite ustrezne izdelke za nego kože

Izdelki za nego kože, ki jih uporabljate poleti, se razlikujejo od teh, ki so primerni za zimo. Ključno je, da uporabljate izdelke, ki nimajo močno intenzivnega delovanja. Ne uporabite primer najmočnejšega tonika, ki vašo kožo še dodatno izsuši, ampak uporabite tonik, ki je primeren za suho in občutljivo kožo. Prav tako naj izdelki vsebujejo hialuronsko kislino ali glicerin, ki sta pomembna pri zagotavljanju ali ohranjanju vlažnosti kože. Izogibajte se izdelkom, ki jih je potrebno odluščiti s kože ali pa tistim, ki vsebujejo alkohol.

  1. Zaščitite svojo kožo

Tudi če je zunaj zelo mrzlo in če sončni žarki niso tako močni kot poleti, je potrebno kožo zaščititi pred negativnimi vplivi UV žarkov. Zato morate seveda tudi pozimi redno nanašati sončno kremo, ki vam nudi ustrezno zaščito. Izberite takšno kremo, ki vsebuje titanov dioksid ali cinkov oksid.

Pripravil: NaDlani.si

Foto: Unsplash