• C Novo mesto
  • 00:06
  • Sob, 18.05.2024

Opozorilni znaki, da sta prehitro postala par

Se sprašujete, koliko časa traja, da se priložnostni zmenki spremenijo v resno razmerje? Ste šli z nekom na nekaj zmenkov in se sprašujete, ali je prezgodaj za skok v resno razmerje? Na srečo je enostavno ugotoviti, kdaj ste pripravljeni na ta korak in na voljo je veliko podatkov o tem, kako dolgo traja tipičen prehod od zmenkov do resne zveze.

Koliko časa naj torej preteče, preden uradno postanetpar?

Odvisno je od tega, kako pogosto se videvata in kako intenzivno je. Tukaj ni pravila, ki ustreza vsem. Če se z nekom videvate enkrat na teden, ga boste intimno spoznali veliko hitreje, kot če bi se videla enkrat na mesec. Zelo verjetno pa je, da se vidita večkrat na teden, kar celoten proces še toliko bolj pospeši. Naj vas ne skrbi izpolnjevanje nekakšnih časovnih norm, ko boste začutili, boste postali par. Približno 1-3 mesece velja za »normalno« za večino parov, vendar pa nikar ne skrbite – mnogi dolgoletni pari so to uradno razglasilišele po nekaj mesecih priložnostnih zmenkov. Je pa popolnoma v redu, da že prej postaneta par, če se oba tako počutita in se strinjata. Če je minilo več kot 4-6 mesecev, je to lahko nekakšno opozorilo, da si nekdo ne želi resne zveze, vendar išče le dobro družbo in zabavo.

Znaki, da ste pripravljeni narediti razmerje uradno

Ali sta se že naključno pogovarjala o vajini skupni prihodnosti? Sta se na primer pogovarjala o tem, kje bosta preživela zimske počitnice ali kam bosta šla na morje? To je eden izmed znakov, da sta oba pripravljena stopiti v resno razmerje. Prav tako je dober znak to, da sta že spoznala prijatelje od drug drugega. Če ste vpleteni v družabno življenje svojega partnerja ali partnerke, je to glavni znak, da sta pripravljena narediti stvari uradne. Ljudje, ki ne želijo resnega razmerja, svojih prijateljev ne razkrivajo. Če je vajin skupni čas je intimen, zabaven in pomenljiv, sta oba najverjetneje povsem predana drug drugemu. Pomembno je, da se ne pogovarjata le o površinskih temah, ampak tudi o globljih vrednotah, bolečih spominih ali pomembnih prepričanjih, saj na ta način ustvarjata močno čustveno vez.

Pripravil: NaDlani.si

Foto: Unsplash