• C Novo mesto
  • 17:29
  • Sob, 28.01.2023

Razkrivamo resnico o ženskem orgazmu

Eno izmed redkih dejstev, o katerem se prav vsi ljudje strinjamo, je, da so orgazmi čudoviti. Komu pa ne bi bil všeč evforičen telesni občutek erotičnega užitka? Vendar pa v svetu orgazmov hitro najdemo mnoga nasprotja ali dvome; na primer, kako ga doživeti in na kakšen način in kako doživeti katero specifično vrsto orgazma (ja, obstaja več vrst).

Celo med strokovnjaki obstaja konstanta debata o različnih vrstah orgazma, ki ga lahko doživijo ženske; klitoralni, vaginalni, mentalni in podobno. Raziskave so pokazale, da lahko ljudje doživijo orgazem ob izjemno različnem spektru stvari ali dogodkov – lahko samo razmišljajo o svojih fantazijah, lahko ga doživijo le ob dotikanju bradavic, spet drugi nujno potrebujejo genitalno stimulacijo in tako naprej. In ženski orgazmi še vedno ostajajo zelo mistični in nerazumljeni v marsikaterem pogledu.

Ali lahko ženska doživi orgazem brez penetracije?

Seveda lahko. Poenostavljeno lahko rečemo, da so vsi orgazmi na nek način v resnici klitoralni orgazmi, čeprav mislimo, da stimuliramo vaginalni kanal. Klitoris je tisti, ki je odgovoren tudi za vaginalni orgazem, čeprav obstaja zmotno prepričanje, da je za doseganje klitoralnega orgazma potrebna zunanja stimulacija. Strokovnjaki razlagajo, da se ljudje ne zavedajo anatomije klitorisa. Zunanji del je le končni del klitorisa, ki pa se nadaljuje globoko v vaginalni kanal. In čeprav definiramo vaginalni in klitoralni orgazem kot dva ločena, užitek v resnici v obeh primerih izhaja iz stimulacije istega dela telesa – klitorisa.

Kako doživeti vaginalni orgazem?

Če je klitoris tisti, ki je odgovoren za vaginalne orgazme, vendar pa je samo njegov manjši del dostopen že zunaj, kako torej lahko stimuliramo notranji del klitorisa za doživetje orgazma? Preprosto. Z eksperimentiranjem. Vsaka ženska najlažje sama odkrije, kaj ji najbolj ustreza. In četudi obstaja neka čarobna točka, ki je še posebej dovzetna za dotike, je eksperimentiranje in odkrivanje svojega telesa vseeno izjemno pomemben del spolnega razvoja.

Pripravil: NaDlani.si

Foto: Pexels