• C Novo mesto
  • 05:03
  • Sob, 23.09.2023

Stvari, ki jih nikoli ne bi smeli početi, ko nakupujete živila

Včasih se zdi, da je v večjih trgovinah in nakupovalnih središčih bonton kar malce odrinjen na stranski tir. Ljudem se mudi, čimprej bi radi opravili nakup, hkrati pa si želijo najboljše izdelke in vse izdelke s seznama za nakupovanje. Ko je v trgovini gneča, je to zelo pogosto težje izvedljivo. Zagotovo ste se tudi vi že znašli v situaciji, ko vas je nekdo med nakupovanjem razjezil zaradi svoje nevljudnosti in egoističnega obnašanja; bodisi je to prerivanje do izdelkov bodisi prehitevanje v vrsti za blagajno. Morda ste se v tej vlogi kdaj znašli že tudi vi in ste vede ali pa nevede s svojimi dejanji koga zelo razjezili. Pomembno je, da se vsi držimo pravil, smo uvidevni do drugih in se obnašamo v skladu z bontonom tudi takrat, ko imamo slab dan. Zato smo za vas pripravili seznam stvari, ki jih nikdar ne smete početi med nakupovanjem v trgovini, četudi se vam mudi ali pa ste slabe volje.

Puščanje nakupovalnega vozička kjerkoli vam ustreza

Včasih je najlažje pustiti nakupovalni voziček v enem delu trgovine in se hitro odpraviti po izdelke v drug del, saj si mislite, da boste tako hitreje opravili in predvsem lažje. Če že morate to narediti, poskrbite, da voziček nikdar ne ovira dostopa do izdelkov ali kakšnega prehoda. Prav tako odpade tudi puščanje nakupovalnega vozička na parkirišču ali sredi trgovine, če ugotovite, da ga ne potrebujete (več).

Kramljanje z znanci sredi trgovine

Če srečate nekoga, ki ga poznate, se ne ustavljajte z vsemi izdelki, nakupovalnimi vozički in košarami sredi trgovine, saj s tem ovirate dostop do polic in prehodov. S takšnim dejanjem boste zagotovo vznejevoljili ljudi. Raje najprej opravite nakup in se potem pogovarjajte zunaj pred trgovino.

Nakupovanje prevelikih količin izdelkov na hitri samopostrežmni blagajni

Včasih zaposleni nadzorujejo število izdelkov, ki jih želite kupiti na hitri samopostrežni blagajni, pogosteje pa se zgodi, da ne. Nikar ne goljufajte, če ste kupili večjo količino izdelkov samo zato, ker se vam mudi. Držite se pravil, sicer bo zaradi vas in vaše količine izdelkov čakal nekdo, ki je dejansko želel kupiti manjšo količino izdelkov in je upravičen do uporabe hitre samopostrežne blagajne.

Odlaganje izdelkov na nepravilna mesta

Ste si vmes premislili in določenega izdelka ne želite? Nikar ga ne odlagajte na naključna mesta v trgovini, ampak poskrbite, da ga vrnete nazaj na mesto, kjer ste ga tudi vzeli.

Neupoštevanje osebnega prostora

Ne silite v druge ljudi, počakajte, da se umaknejo. V vrsti držite normalno razdaljo in ne posegajte v njihov osebni prostor. Vrsta se zaradi tega ne bo premikala nič kaj hitreje.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels