• C Novo mesto
  • 16:38
  • Čet, 22.02.2024

Ta trik vam bo pomagal, da se boste zbujali dobre volje

Če se že zjutraj zbudimo dobre volje, potem je to najboljši možni način, da bo celoten dan najverjetneje prav tako dober. Tisti prvi trenutek, ko se prebudimo, je ključen za potek razpoloženja čez preostali del dneva. Dobra volja ne samo pozitivno vpliva na naše počutje, ampak tudi na naše sposobnosti in morebitne pomembne odločitve, ki nas čakajo čez dan.

Ko govorimo o dobri volji ob prebujanju, to seveda ne pomeni, da moramo vsako jutro plesati in glasno peti po sobi, ko vstanemo. Bilo bi odlično, ampak to seveda ni realno izvedljivo.

Pridejo dnevi, ko se enostavno ne počutimo dobro ali nas pestijo skrbi, ki vplivajo na naše razpoloženje. Ampak ker dobra misel dobro mesto najde, je dejstvo, da lahko s pozitivnim razmišljanjem tudi sami veliko pripomoremo k temu, da bomo zjutraj vstajali dobre volje.

Priprava na naslednji dan

Že prejšnji dan lahko veliko pripomoremo k temu, da bomo zjutraj vstali dobre volje, in sicer s pozitivno naravnanimi mislimi. Tri ali štiri ure pred odhodom v posteljo je idealen čas za to. V tem času je priporočljivo početi stvari, ki nam dobro denejo in nas spravijo v dobro voljo.

Naj bo to branje dobre knjige, poslušanje glasbe, kozmetična rutina ali gledanje priljubljene serije. Poskrbeti je treba, da smo mirni in pripravljeni na naslednji dan.

Ključ za dobro počutje: dober spanec

Dober in predvsem kvaliteten spanec je ključ za dobro počutje. Večerja naj bo lahka in zdrava, da v želodcu ne bomo občutili teže in nasičenosti. Po večernem kopanju ali tuširanju je čas za počitek.

Če zadnje ure pred odhodom v posteljo radi posedimo pred televizijo moramo poskrbeti, da se to ne zavleče predolgo v večer. V posteljo se moramo odpraviti dovolj zgodaj, da bomo spali zadostno število ur. Spanec mora biti predvsem kvaliteten.

Zahvala za nov dan

Ko se prebudimo, se zahvalimo, da smo se zbudili v nov dan. Že majhna beseda ‘hvala’ sami sebi je dovolj, da se napolnimo s pozitivno energijo. Ko vstanemo, se na hitro pretegnemo in odpravimo pod tuš. Med tem časom si v glavi organiziramo dan, da kasneje nismo v skrbeh, da bi pozabili na kaj ključnega. Tako bo naš dan tekel po planu, mi pa bomo mirni in zadovoljni.

 

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels