• C Novo mesto
  • 18:30
  • Sre, 12.06.2024

Tako boste nemudoma imeli srečnejše razmerje z vašim partnerjem

Moški zelo radi osrečujejo ženske. Če imajo svojo partnerko zelo radi, potem je njihov glavni cilj v življenju ta, da jo osrečijo. Ob tem so zelo ponosni nase in se počutijo dobro v svoji koži. Sreča partnerke je nekakšen pokazatelj tega, kako kvalitetni partnerji so. Moškim je zato zelo pomembno vedeti, kaj ženske najbolj osrečuje; katera je partnerkina najljubša barva, dišava, kam rada gre, kaj ima rada ta kosilo in podobno. Pomembno je torej, da partnerju date jasno vedeti, kaj vas osrečuje, kar se morda sliši enostavno, vendar pogosto niti ni.

V današnjem svetu je namreč vedno težje imeti iskrene in globoke pogovore o naših ciljih in željah. Čeprav komunikacija še nikoli ni bila lažja, saj nam pomaga neskončno tehnoloških izdelkov, je pa žal precej površinska. Hitro se tako lahko znajdete v situaciji, ko vas moški skuša z nečim osrečiti, vendar pa zaradi tega on ne počne tistega, kar njega osrečuje. Na dolgi rok je to seveda zelo toksično za razmerje, zato morate biti zelo pozorni na znake, da je vaš partner nesrečen oziroma da ne počne tistega, kar ga je nekoč osrečevalo. Če do tega pride, bosta hitro postala nefunkcionalen par, ki ni sposoben skupnega načrtovanja dopusta ali izleta brez prepira, ne bosta znala ali hotela sprejemati kompromisov in v končni fazi nikakor ne bosta srečna.

Poglejmo torej, kako lahko v trenutku izboljšate vaše razmerje:

  • Povejte, kaj vas osrečuje in pri tem bodite povsem jasni, nikar ga ne puščajte v dvomih. Če naredi nekaj, kar vam je všeč, mu to takoj povejte, saj nihče ni sposoben prebrati vaših misli. Če počne nekaj, kar vam ni všeč, mu prav tako povejte. Le tako vas bo lahko osrečil in če boste srečni vi, bo srečen tudi on.
  • Odkrijte, kaj ga osrečuje in mu dajte vedeti, da njegova sreča osrečuje tudi vas. Naj z vami deli svoje cilje, ideje in želje in poskrbite, da se mu čim več želja uresniči.
  • Povejte mu, da se ne rabi zmeraj strinjati z vami le zato, da bi vas osrečil. Še vseeno sta dve ločeni osebi in povsem normalno je, da imata različna mnenja in različne cilje oziroma želje. Pomembno je, da sta kljub razlikam sposobna sodelovati drug z drugim in uživati v družbi drug drugega.

Pripravil: NaDlani.si

Foto: Unsplash