• C Novo mesto
  • 18:19
  • Sob, 28.01.2023

Tako boste prelisičili svoje možgane in v nekaj sekundah postali srečni

Tako je, končno smo razvozlali skrivnostno formulo za srečo in mir. Sreča je na voljo za prav vsakega, ki sprejme »moj kozarec je na pol poln« mentaliteto.

Ali lahko negativni oziroma pesimistični ljudje to sploh kdaj dosežejo? Seveda lahko. Glede na raziskave boste že po 21-ih dnevih opravljanja nekaterih pozitivnih opravil bistveno bolj srečni. Strokovnjaki priporočajo 2-minutno meditacijo, izvajanje kratkotrajne telesne vadbe, redno biti preprosto prijazni do soljudi in beleženje pozitivnih dogodkov v dnevnik.

Ponavljanje je ključ do uspeha. Tako kot vsi vrhunski športniki ali glasbeniki, ki ure in ure na dan trenirajo ter vadijo, da dosežejo uspeh, je tudi za lastno srečo potrebno nekaj treninga in vztrajnosti. Strokovnjaki priporočajo, da neko novo pozitivno opravilo ponavljate vsaj 21 dni, da bo dosegla poln učinek večanja sreče. In čeprav se bo to sprva zdelo težko, je zelo pomembno, da vztrajate.

Ali je možganski trening resničen? Da, možganski trening zares obstaja. Ko nekdo omeni trening možganov, ima v mislih trajno spremembo v vaših nevroloških povezavah v možganih. Prvih nekaj poskusov je ključnih za spremembo v vašem mišljenju. Če boste proti koncu nekega opravila pomislili, da vi tega ne zmorete in da to ni za vas, boste utrdili negativne nevrološke povezave. Poskusite nekajkrat zaporedoma dokončati nekaj in ko se boste ob koncu počutili dobro, bo to spremenilo vaše nevronske poti. Na začetku se bo morda zdelo nemogoče, vendar pa boste z redno vajo in treningom kmalu prišli do dolgotrajnega uspeha. In točno to je del možganskega treninga, s pomočjo katerega boste spremenili ravnovesje nevrotransmiterjev v favorit tistim, ki skrbijo za srečne misli. Začnite pri preprostih in vsakodnevnih dogodkih. Ko vam nekdo v prometu vzame prednost, ne reagirajte s kričanjem in kazanjem sredinca. Preprosto pomislite, da ta revež verjetno zamuja v službo in to storite z nasmeškom na obrazu.

Pripravil: NaDlani.si

Foto: Unsplash