• C Novo mesto
  • 15:17
  • Sob, 28.01.2023

Tako boste v svoj zakon povrnili veselje

Občutek veselja in radosti v zakonu izhaja iz zavedanja, da smo s pravo osebo. Ta občutek nam daje upanje tudi v težjih časih, ko odnosi s partnerjem ali partnerko niso rožnati. Ves čas nas opominja, da nosimo svoj delež odgovornosti za stanje v odnosu in da bo na koncu vse dobro, saj zaupamo vase in v svojega partnerja oziroma partnerko. Če si želimo več radosti v zakonu, moramo delovati kot ekipa. Poglejmo si nekaj načinov, kako lahko to dosežemo.

  1. Pomislimo na tisto, kar nas razveseljuje.

Za kaj v življenju smo najbolj hvaležni in katero lastnost najbolj cenimo pri svojem partnerju ali partnerki? Občutek pomirjenosti in zadovoljstva pride takrat, ko si vzamemo čas za razmislek o vseh majhnih stvareh, ki nas vsakodnevno razveseljujejo in jih prepogosto jemljemo kot samoumevne. Lahko je to pitje jutranje kave na balkonu, priprava kosila, ljubka sporočilca na hladilniku ipd.

  1. Bodimo sproščeni glede svojih potreb.

Vsi imamo potrebe; vsi moramo biti čustveno, telesno, mentalno in duhovno zdravi. In samo vsak posameznik je tisti, ki ve, na katerem področju občuti pomanjkanje. Prevzemimo odgovornost za zadovoljevanje svojih potreb; ali smo v službi zadovoljni? Ali uživamo zdravo prehrano? Ali imamo kvaliteten spanec? Ali imamo dobre prijatelje? Poskrbimo za vsako področje svojega počutja in ne prelagajmo odgovornosti za naše slabo počutje na druge.

  1. Vzemimo si čas za partnerja ali partnerko.

Da začutimo radost, moramo najprej preživeti dovolj časa drug z drugim. Povejmo si, kaj se dogaja v našem življenju; kaj je tisto, kar nas navdaja z energijo in kaj nam jo jemlje. V prvi vrsti moramo biti iskreni do sebe in svojih občutkov, da jih lahko pristno delimo s kom drugim. Kadar v razmerju pride do nestrinjanja in kreganja, si moramo vzeti čas, da situacijo v miru predelamo. Pogovarjajmo se takrat, ko smo se že pomirili in smo spočiti.

Pripravil: NaDlani.si

Foto: Unsplash