• C Novo mesto
  • 22:40
  • Čet, 30.03.2023

To je razlog, zakaj je prekinitev zveze v resnici dobra za vas

Vsi smo se že spopadali z bolečino ob zlomljenem srcu, ki je posledica zaključka nekega romantičnega razmerja. Ne glede na to, če smo sami dali povod za konec zveze ali pa je zvezo prekinil nekdo drug, je razhod s partnerjem ali partnerko zmeraj boleč proces. Vendar pa sčasoma splezamo na zeleno vejo in ponovno najdemo smisel v življenju. Pomembno je, da se zavedamo, da je vsak konec povod za nekaj novega.

  • Za srečo in nesrečo sta odgovorna oba partnerja.

Ob razhodu smo vsi polni jeze in razočaranja, zato je tipično, da vso krivdo za konec razmerja valimo na svojega partnerja ali svojo partnerko. Prepričamo se, da nismo mi tisti, ki smo krivi za trenutno stanje in da je za vse odgovoren nekdo drug. Vendar pa sta za srečo in nesrečo v razmerju najpogosteje odgovorna oba vpletena. Sami pri sebi sploh ne opazimo, da smo postali ignorantski ter nepozorni. Ob koncu razmerja je tako pomembno, da se zazremo vase in prevzamemo svoj del odgovornosti ter se skušamo izboljšati kot oseba.

  • Postanemo boljša oseba.

Ko nam propade vizija o življenju zaradi razhoda s partnerjem oziroma partnerko, se počutimo premagane in zavržene. Težko si predstavljamo svojo prihodnost in zdi se nam, da se nam je svet zrušil. Vendar pa to nikakor ne drži, vsak konec je v bistvu odskočna deska za nov in svež začetek. Največ se naučimo iz lastnih napak, zato moramo nujno analizirati potek našega razmerja in spoznati svoje napake, da jih naslednjič več ne ponovimo.

  • Odlična priložnost, da se izoblikujemo kot samostojen človek.

Ko smo v zvezi, dajemo partnerju ali partnerki prednost pri vseh življenjskih odločitvah in dejanjih, zato lahko hitro pričnemo zatirati svoje lastne želje. Po razhodu je odličen čas, da se končno posvetimo tistim stvarem, ki jih v razmerju nismo mogli početi, čeprav smo si jih želeli. Prav tako si  lahko sedaj končno vzamemo čas za šport, izobrazbo in prijatelje, katere smo do sedaj imeli na stranskem tiru. Ravno zaključek zveze je pogosto povod za največjo osebnostno rast, saj smo prisiljeni premagati hudo izgubo in občutek osamljenosti. Vsekakor nas ravno takšne izkušnje v življenju naredijo močnejše.

Pripravil: NaDlani.si

Foto: Unsplash