• C Novo mesto
  • 00:08
  • Čet, 30.03.2023

To so najhujši miti o zmenkih po mnenju strokovnjakov

Včasih nas grozljive zgodbe o zmenkih odbijajo od vsake možnosti po partnerskem življenju. Celo največji romantiki lahko v navalu razočaranj izgubijo vsako upanje in prenehajo hoditi na zmenke. Na srečo pa lahko zmeraj na pomoč priskočijo strokovnjaki, ki razbijajo najhujše mite in pomagajo pri ponovni pridobitvi samozavesti za zmenkarije. Poglejmo si torej, kaj pravijo ljudje, kaj drži in kaj ne drži.

  1. Zmenkarije preko spleta so kot služba.

Dopisovanje in koketiranje preko spleta je postala nova realnost, ki pa lahko zlahka zavzame velik del našega dneva oziroma življenja. Ko nismo na telefonu, se sprašujemo, kaj si drugi mislijo o nas, ali nas morda kje zasledujejo, kako pogosto je najboljše odpisovati na sporočila ipd. povsem razumljivo je, da se počutimo razburjene in vzhičene, ampak pomembno je, da dopisovanja ne dojemamo kot neke obveznosti oziroma opravka, ampak kot nekaj zabavnega. Poskrbite, da odpisujete v miru in da se ne stresirate preveč zaradi svojih odgovorov.

  1. Po prvem zmenku je potrebno počakati z naslednjim sporočilom.

Ljudje obožujejo igre in to velja tudi za ljubezenske igre. Po prvem zmenku je veliko za premleti, hkrati pa z nas pade veliko breme in stres. Končno je zmenek za nami in sedaj lahko razmišljamo naprej. Sedaj pa se pojavi vprašanje, kako hitro lahko ponovno pošljemo sporočilo, da ne bomo izpadli obupani ali pa preveč zagreti. Skrivnost je v tem, da se že ob prvem srečanju pogovorite o možnostih za naslednji zmenek in tako tega ni potrebno prelagati na eno sporočilo.

  1. Obstaja idealen čas za prvi seks.

Seks na prvem zmenku? Na tretjem? Po enem mescu? Nekateri ljudje se zelo obremenjujejo s časovnico intimnosti, vendar pa je najpomembnejše to, da se zavedamo, da so vsi pari različni. Osredotočite se na to, kaj ustreza vam in vašemu partnerju ali vaši partnerki ter sledite vajinim željam. Ne ozirajte se na druge in na neke fiktivne družbene standarde, ki vas le obremenjujejo.

Pripravil: NaDlani.si

Foto: Unsplash