• C Novo mesto
  • 12:20
  • Pet, 19.04.2024

To so navade srečno poročenih ljudi

V zakon se podamo z idejo, da bo naša sreča trajala večno in da smo ustvarjeni za svojega partnerja ali partnerko. Vendar pa se vsi prej ali slej spopademo z izzivi, ki jih prinaša zakonski stan. Veliko zakonov se zaključi z ločitvijo in hudo zamero, ki je prisotna med bivšima zakoncema. Šele ko se ozremo nazaj, opazimo napake in opozorilne znake, na katere bi morali biti pozorni že prej. Veliko pa se lahko naučimo od srečno poročenih parov, ki so tekom let razvili prave navade, s katerimi vzdržujejo srečo v razmerju.

  • Bodimo pozorni na dogajanje v našem zakonu.

Zelo dobra navada je, da si vsako leto vzamemo čas za razmislek in se v miru ozremo na svoj zakon. Vprašajmo se, če smo srečni, če živimo po svojih željah ali pričakovanjih in če izpolnjujemo življenjske želje ali cilje. Pomembno je, da se o vsem podrobno pogovorimo s svojim partnerjem ali partnerko in morebitne spore čimprej razrešimo.

  • Privoščimo si romantični pobeg.

Ja, to res zveni filmsko, vendar je za odnos zelo pomembno. Na žalost je v današnjem času težko najti čas ali denar za romantični pobeg, vendar pa je ravno kratek oddih ključen za ohranjanje dobrega odnosa. Končno imamo čas, da počnemo skupne aktivnosti in nismo preobremenjeni s službenimi obveznostmi ali z otroki. Ni potrebno oditi na drugi konec sveta, dovolj je že oddih za vikend v bližnjih termah ali pa na smučišču. Ne sme vam biti škoda denarja, ki ga boste namenili za takšno doživetje, saj je ravno to ključno za ohranjanje sreče in zadovoljstva v vašem razmerju oziroma v življenju. Najboljše je, da se s partnerjem ali partnerko dogovorita in vsak mesec prihranita nekaj denarja za romantični pobeg.

  • Praznujmo drobne stvari.

Priznajmo si, da je v zadnjih letih zakona postalo naše življenje vedno bolj natrpano in kaotično, polno najrazličnejših obveznosti, ki nam kradejo čas za majhne pozornosti. Hitro lahko spregledamo vsak trud in delo naše partnerke ali našega partnerja. Ne posvečajmo si časa ali daril le na rojstne dneve, praznike ali pa obletnice. Pomembno je, da svojim najbližjih redno izkazujemo naklonjenost, saj bomo le tako ohranjali srečo v življenju.

Pripravil: NaDlani.si

Foto: Unsplash