• C Novo mesto
  • 23:09
  • Pon, 20.03.2023

To so prvi znaki varanja, bodite pozorni

Več kot očitno je, da je varanje slaba stvar in da vedno rezultira v propadu razmerja, hkrati pa v zlomljenem zaupanju in neprijetni ločitvi dveh oseb, ki sta se pred tem imeli neskončno radi. Ampak katere pa so tiste majhne stvari, ki jih lahko že malo smatramo kot nezvestost ali varanje, čeprav ni nikoli prišlo do fizičnega stika med ljubimcema? Tem znakom lahko rečemo tudi kar »mikro-varanje,« saj gre za aktivnosti, ki še niso dejansko varanje, so pa na meji nezvestobe. Čeprav torej ne obstaja telesno razmerje med ljubimcema, pa se lahko nekatere vrste obnašanja že razumejo kot varanje oziroma zmotijo mir in zaupanje dolgotrajnega para. Predstavljamo vam nekaj znakov, kako prepoznati mikro-varanje.

  • Ponavljajoče spogledovanje z bivšim ali bivšo

Mnogi ljudje odsvetujejo ohranjanje prijateljskega odnosa z bivšim ali bivšo zaradi precej očitnih razlogov. In eden izmed teh razlogov je, da ste lahko tudi v novem razmerju še vedno navezani na starega partnerja ali partnerko oziroma vas le-ta še vedno privlači. Zagotovo lahko rečemo, da je mikro-varanje, če ste redno v stikih z bivšim/bivšo, si sledite na socialnih omrežjih, komentirate fotografije ali objave in redno izmenjujete sporočila.

  • V imeniku shranjeni kontakti z lažnimi imeni

Obstaja verjetnost, da vas partner ali partnerka mikro-vara, če v imeniku nima shranjenih kontaktov s polnimi imeni ali pa celo uporabi lažna imena. Če torej opazite, da se na ekranu pogosto pojavi ime, ki ga ne poznate, potem vam nekdo skuša ta odnos prikriti ali pa z lažnim imenom skuša zamaskirati odnos z neko poznano osebo.

  • Čustvena povezava z drugo osebo

Možno je, da se močno prijateljstvo spremeni v čustveno navezanost, ki lahko v končni fazi ogrozi stabilnost ali obstoj vašega razmerja s partnerjem ali partnerko. Če torej večino svojih čustvenih tegob delite z najboljšim prijateljem in ne s partnerjem, je to znak, da mikro-varate.

Pripravil: NaDlani.si

Foto: Unsplash