• C Novo mesto
  • 08:50
  • Pet, 27.01.2023

To so znaki, da se vaša romanca spreminja v nekaj resnega

Pri romancah ali pa prijateljih z ugodnostmi je osnovna ideja ta, da doživljamo telesno intimnost brez čustvene navezanosti. V takšnem odnosu oba vpletena uživata v preživljanju časa drug z drugim, vendar pa drug na drugega nista čustveno navezana. Vendar pa se lahko odnosi sčasoma spremenijo in tako se lahko rodijo tudi čustva. Če hočete ostati na enaki ravni, morate odnos pogosto ocenjevati in biti pozorni na razlike v obnašanju vašega prijatelja ali prijateljice in pa seveda v svojem dojemanju odnosa. Ko se ena oseba zaljubi v drugo in se posledično tudi čustveno naveže, je prijateljstvo z ugodnostmi nepovratno poškodovano, če druga oseba teh čustev ne vrača. Poglejmo si tri znake, da se vaša romanca morda spreminja v nekaj več.

  • Pogovarjata se o bivših fantih in puncah

Ključno pri prijateljih z ugodnostmi je, da se izogibate deljenju prevelike količine informacij, saj se v nasprotnem primeru lahko hitro navežete na sogovornika. Ob pogovorih o bivših partnerjih, odnosih z drugimi ali pa o kakršnihkoli osebnih stvareh se lahko vaša čustva hitro in neopazno spremenijo.

  • Skupaj preživljata prosti čas

Najverjetneje preprosto obožujeta preživljanje časa z drug drugim, če vajina srečanja ob filmih ali na plaži trajajo več kot en dan. V predanem razmerju so takšni trenutki zelo ljubki in zlahka jih pričakujemo, v odnosu prijateljev z ugodnostmi pa hkrati služijo kot lepilo, ki vaju drži skupaj. Najbrž se sploh niste zavedali, da takšne trenutke sploh potrebujete. V zdravem razmerju je namreč potrebno nekaj skupnega načrtovanja in deljenja idej, da zadeva sploh deluje. Če pogosto organizirata krajši izlet ali zmenek, je to lahko znak, da se odnos morda spreminja v kaj več.

  • Vajino srečanje se ne zaključi zmeraj s seksom

Če vajino srečanje kdaj zajema le pogovor ali pa na primer skupno športno aktivnost, potem je to precej očiten znak, da vama je dovolj že druženje z drug drugim in da torej ne preživljata časa skupaj le zaradi seksa.

Pripravil: NaDlani.si

Foto: Unsplash