• C Novo mesto
  • 01:58
  • Tor, 21.05.2024

To so znaki, da ste zaljubljeni v osebo, ki vas čustveno izčrpava

Razmerja naj bi bila zabavna in polna ljubezni, toda če ima vaš fant mnogo lastnosti, ki vas skrbijo, je morda čas za prekinitev zveze. Če se kateri koli od teh znakov pojavi v vajinem razmerju, je vaš partner oseba, ki vas čustveno zlorablja in izčrpava. Naenkrat ste se znašli v toksičnem razmerju, čeprav ste bili zmeraj prepričani, da ga ne boste imeli. Se vam zdi, da je vajin odnos kot tobogan, s katerega nikakor ne morete stopiti? Ali hitro postanete žalostni?Ostajate budni do poznih ur in razmišljate o vedenju ali besedah vašega partnerja? Poglejmo nekaj tipičnih znakov, da je to razmerje za vas škodljivo.

Opravičujete se za njegovo vedenje.

Ko vas pusti na cedilu, lažete sami sebi in vaši družini ali prijateljem, ko skušate njegovo ravnanje opravičiti z na videz najbolj logičnimi razlogi za to: “Utrujen je.” “Bil je zaposlen v službi.” Toda globoko v sebi veste, da se mu ni zdelo vredno, da bi se potrudil za vas, vas razbremenil ali z nečim razveselil. Njegovo vedenje je zelo egoistično in arogantno, vi pa se trudite, da bi ga racionalizirali in razložili.

Naenkrat ste se znašli v toksičnem razmerju, čeprav ste bili zmeraj prepričani, da ga ne boste imeli.

Njegova pozornost se zdi kot droga.

Ko vam izkaže pozornost, ste neizmerno srečni, ko pa vas ponovno pusti na cedilu, začutite močno in globoko bolečino ter razočaranje. Ob takšnih znakih morate hitro ukrepati, saj so vaša čustva na zelo nezdrav način odvisna od njegovih dejanj, kar je vse prej kot dobrodošlo.

Meče vam čustvene drobtinice.

Nekega večera se bosta morda silovito sprla, naslednji dan pa vam bo veselo poslal sporočilo, kot da se ni nič zgodilo. Morda se nekega dne sploh ne bosta pogovarjala, naslednji dan pa bo on neizmerno zgovoren in zabaven. Z vsakim pozitivnim trenutkom vas močno pritegne na sebe in izbriše vse spomine na prepire in neprimerne besede. Prav tako so prepiri postali vedno pogostejši in intenzivnejši. Če opazite te znake, je čas, da razmislite in se iskreno pogovorite. Morda je čas za rešitev, morda je že prepozno.

Nikoli vas ne sprašuje o vašem življenju, občutkih, čustvih.

Čeprav so na začetku bili vaši pogovori globoki in čudoviti, s čimer vas je tudi osvojil, je sčasoma postalo jasno, da ga več ne zanimate in da se nimata več o ničemer za pogovarjati. Nikoli vas ne povpraša o vašem dnevu ali vaših občutkih, redko sploh spregovori z vami oziroma govori le o sebi in o svojih načrtih.

Pripravil: NaDlani.si

Foto: Unsplash