• C Novo mesto
  • 00:19
  • Čet, 30.03.2023

Triki, s pomočjo katerih lahko konkretno izboljšate seks s kondomi

Ali se tudi vi ves čas pritožujete nad neprijetnim občutkom, ki je posledica uporabe kondoma med seksom? Razmišljate le o drugih možnih načinih kontracepcije, saj imate občutek, da vam kondom odvzame doživljanje užitka? Morda pa se rešitev skriva v tem, da na kondome pogledate z drugega zornega kota in se znebite preprek, ki jih imate v svoji glavi glede njihove uporabe. Poglejmo, kako lahko tudi s kondomom doživite nepopisen užitek.

  1. Spremenite svoj pogled na erotični užitek.

Včasih je nesposobnost doživljanja popolnega užitka posledica vašega dojemanja celotne situacije in niti ne posledica uporabe kondoma, čeprav vi krivdo valite ravno nanj. Strokovnjaki za spolnost poudarjajo, da je način dojemanja užitka najvažnejši razlog za nezadovoljstvo pri erotičnih avanturah. Če vaša partnerka ob nezaščitenem spolnem odnosu pomisli, da obstaja možnost za zanositev, lahko hitro začuti strah in odpor, kar je vsekakor ravno nasprotno temu, kar si želimo v postelji občutiti.

  1. V kondom nanesite nekaj kapljic lubrikanta.

Morda ste za ta trik že slišali, sej uporabo kondoma naredit bistveno bolj prijetno. Bodite pozorni, da ne vnesete preveč lubrikanta, saj lahko zaradi tega kondom zdrsne s svojega mesta. Dve kapljici lubrikanta je preprost trik, ki bo vsakemu moškemu močno povečal senzacije in posledično užitek. Lubrikant namreč pomaga pri prenosu občutkov in omogoča močno stimulacijo čutnic. Nekateri moški pravijo, da je takšen seks lahko celo boljši od nezaščitenega.

  1. Preizkusite kondom z drugačno teksturo ali drugačno velikost.

V zadnjih 20ih letih so se kondomi močno spremenili, saj je prišlo do neverjetnega napredka pri razvoju materialov in različnih tekstur za kondome, hkrati pa imamo na voljo tudi mnogo lubrikantov, ki oljašujejo doživljanje užitka. Mnogi kondomi so dandanes zasnovani tako, da zagotavljajo tako zaščito kot tudi čudovite senzacije. Pomembno je le to, da najdete takšne, ki vam ustrezajo in se lahko brezskrbno prepustite avanturam. Seveda pa nikar ne pozabite tudi na ustrezno velikost kondoma. Če je kondom namreč premajhen, ovira dotok krvi, kar je pogosto razlog za težave z erekcijo. Če pa je kondom prevelik, se naguba in onemogoča doživljanje užitka. Ne bojte se torej eksperimentiranja in preizkusite čim več različnih vrst in velikost kondomov. Le tako kondomi ne bodo več vplivali na vaš užitek …

Pripravil: NaDlani.si

Foto: Unsplash