• C Novo mesto
  • 11:36
  • Ned, 14.04.2024

V kakšnem položaju spite s partnerjem, pove veliko o vašem razmerju

Bolj kot si postajate z nekom blizu, bolj se spreminja vaša telesna govorica, to pa še posebej pride do izraza ponoči v postelji. V kakšnem položaju spite s svojim partnerjem, lahko ogromno pove o vajinem odnosu. Pa poglejmo.

Obrnjena vsak v svojo smer, a skupaj s hrbtom in zelo blizu drug drugega

Vajina zveza je zelo stabilna, drug drugemu zaupata in se počutita udobno, ko sta v bližini. Zavedata se, da se vama ni treba vso noč objemati, da dokažeta svojo ljubezen in zvestobo, kljub temu pa si dajeta vedeti, da obožujeta bližino drug drugega in se rada dotikata. V razmerju funkcionirata zdravo in razumsko, znata reševati konflikte in premagovati ovire.

V »žlički« oziroma v objemu eden za drugim

Ste s partnerjem vso noč objeti? To najbrž pomeni, da ste šele na začetku zveze, ki se še ni dobro utrdila in se ne moreta naveličati drug drugega. Ko so v trebuhu še metuljčki, je pomembno samo, da se dotikamo drug drugega, redkim parom pa je takšna spalna pozicija v postelji udobna na dolgi rok. In s tem ni nič narobe, če tako spite, pomembno je le poskrbeti, da si oba privoščita dovolj kvaliteten in dolg spanec.

Kaj pa, če ste s partnerjem že dlje časa skupaj in spite v takšnem položaju? Ponavadi to pomeni, da eden ali oba od partnerjev ni preveč samozavesten in ne zna zaupati. Morda je kriv kakšen dogodek v odnosu, morda zgolj slaba samopodoba. Karkoli že je, je pomembno, da poskusite najti vzrok in ga odpraviti. Pomembno je, da ste neodvisni kot posameznik in se ne zanašate v vseh pogledih v življenju popolnoma na svojega partnerja.

Ločeno vsak v svoji postelji

V dolgoletnih razmerjih se pari nemalokrat odločijo, da bo vsak partner spal v svoji postelji ali sobi. Vzrok je pogosto »nedolžen« kot na primer glasno smrčanje ali druge navade, ki zmotijo spanec ene ali druge osebe. Partnerja se tako bolj ali manj sporazumno odločita, da je bolj udobno in zdravo za oba, da spita ločeno. Velikokrat pa takšen način spanja pomeni, da sta se partnerja odtujila, njuna zveza pa se je ohladila. Strokovnjaki za razmerja svetujejo, da ne glede na težave skušate še naprej spati skupaj s svojim partnerjem, saj gre za intimno povezavo, ki je ključnega pomena za razmerje. Posvetite se raje reševanju težave s smrčanjem oziroma karkoli že vas moti, da ne morete spati v isti postelji.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels