• C Novo mesto
  • 10:55
  • Sre, 22.03.2023

Poslovna ali intimna srečanja – skriti Slovenci čez mejo v Zelenjaku

Raziskovali smo in našli kotiček, ki je tako zelo priljubljen na lokaciji ob meji s Hrvaško. Nekateri ga obiščejo poslovno, drugi ovekovečijo tu svoje posebne dogodke, odkrili pa smo tudi intimne kotičke in razkrili, zakaj se nekateri v Zelenjak redno in pogosto vračajo. 

Sotla je tista, ki na vzhodni Sloveniji meji med Slovenijo in Hrvaško, njen levi pritok je Sava. Do Vile Zelenjak – Ventek imajo prebivalci za mejo tako rekoč slabih 10 minut iz Bizeljskega in Bistrice ob Solti, prav tako več kot 20 minut ne namerijo številni prebivalci iz smeri Dobove in Brežic. Razen ponedeljkov je Vila Zelenjak – Ventek odprta vsak dan med osmo in deseto uro zvečer. Pri njih se tako ustavljajo mnogi, ki so na poti med Kumrovcem in Zagrebom, a razlogi za to niso le dobra hrana in vino.

Čas za gostoljubje je neskončen.

Vila Zelenjak Ventek je restavracija, ki jo vse od leta 1938, ko sta jo ustanovila gospa Josipa in Ivan Ventek v Zelenjaku – v sosednji Hrvaški, ob meji z našimi kraji: Bistrico ob Sotli, Bizeljskim in Obrežjem, obiskujejo številni zadovoljni gosti. Če so včasih bili ti gosti mladi pari, ki so se pri njih poročili, danes pri njih gostijo te iste goste v vlogah babic in dedkov, ko njihovi vnuki praznujejo zaroke, krste svojih otrok, obhajila, rojstne dneve.

zelenjak

Kulinaričnemu razvajanju se ni moč upreti.

V svoji restavraciji lahko gostijo 90 oseb, v dvorani 190, na terasi restavracije 50 oseb, v dvorani na terasi pa dodatnih 120 oseb. Gre za izredno veliko vilo, ki ima ogromno parkirišče ob glavni cesti. Gostom je na razpolago wifi, storitve pri njih pa so plačljive z gotovino, Visa, Mastercard, Diners in Maestro card. V skrbno pripravljenih jedilnikih se najde tudi izbira za tiste, ki uživajo hrano brez glutena, vegetarijanjce in vegane. Lačen ne ostane nihče.

zelenjak

Dobri hrani se tu ne moreš upreti.

Zagorski štruklji 

Pri vsej ponudbi seveda moramo izpostaviti Zagorske štruklje, ki se jim ne morejo upreti niti športni privrženci ali redoljubi zdrave prehrane. Pri njih organizirajo številne športne aktivnosti in team buildinge v dvoranah, na igrišču za nogomet, košarko in tenis. Zagorske štruklje imajo radi tako pohodniki kot poslovni partnerji, ki se na poti pri njih redno ustavijo na krajših počitkih ali poslovnih kosilih. Nekateri poslovneži tu organizirajo tudi več urna izobraževanja in konference.

Če pridete v Zelenjak si tu oglejte kulturne znamenistosti kot so: peš pot čez Krošnje v Zelenjaku, Geološko stezo, raziščite planinske poti, ruševine starega Cesargrada, obiščite muzej Staro selo Kumrovac, Galerijo Antuna Augustinčića Klanjec, Dvorec Veliki tabor.

Tradicionalne zagorske jedi iz njihove ponudbe: 

zelenjak

Kulinarika na vrhuncu: Vila Zelenjak _ Ventek: Risvica 1, 49295 Kumrovec

Preveri, kdo vse obišče Zelenjak 

Vila Zelenjak Ventek je kraj, kjer se čuti ljubezen. Domačnost se jim ne pripisuje zgolj zaradi zelene narave in tradicionalnih jedi. K res dobri domači hrani z zagorskim navdihom – da je vedno vsega na krožniku dovolj, je ponudba dopolnjena tudi z vrhunskim vinom. Na njihovih vrtnih zabavah nikoli ne manjka glasba. V Zelenjaku je namreč vsako leto več porok, romantičnih večerij in rezervacij za posebne eminentne goste.

zelenjak

Poroke, romantične večerje, eminentni gostje.

Vila Zelenjak Ventek s pridihom vintage v vseh svojih prostorih in detajlih pohištva, vonju in čistoči gostu ne da miru, da bi ostal na mestu. V njihovih prostorih je vse polno posrečenih detajlov, ki gostom dvigajo ritke, da prostor raziskujejo. Ravno zaradi celovitosti, ki jo nudi narava v Zelenjaku, je Vila Zelenjak Ventek, na poti med Kumrovcem, Slovenijo – med obiski vinorodne dežele Bizeljsko – zanimiva za vse izletnike, avtobuse in turizem, ki je zadnja leta privlačen za avtodome. Tu pri njih se nahaja spomenik hrvaški himni ‘‘Lijepa naša,‘ ki jo je na tem mestu pri njih pel Antun Mihanović. V bližini so tudi planinske poti, vinska cesta, muzej in voda z izvirom termalne vode. Med mestoma Klanjec in Kumrovec najdete muzej na prostem in na koncu vam ne pride prav več nobeden od izgovorov, da ne bi prenočili pri njih.

In ZDAJ preveri TU – kar naredi kurjo kožo vsakemu, ki se znajde v tako intimnih trenutkih Zelenjaka. 

Najbolj ključno je, da njihove domače jedi in prostor obiskujejo v prvi vrsti najboljši sosedje Slovenci, med katerimi je veliko Bizelank in Bizelancev. Bizeljsko je kot izredno lepa pokrajina, prav gotovo zanimiva za vse izletnike in turiste – zaradi vinogradniškega turizma, njihovih tradicionalnih Repnic in ponudbe, ki jo imajo tako hitro čez mejo v Zelenjaku. Mednarodno sodelovanje v tako podeželjskem okolju je za ljudi, ki živijo tu skozi celo leto namreč izrednega gospodarskega pomena.

bizeljsko

Mnogi Slovenski gostje imajo poročno svadbo v Vili Zelenjak Ventek,

ventek kumrovec

Samo en klik in si pri njih!

Wellness ponudba v intimno skritem kotičku Zelenjaka

Vila Zelenjak Ventek ima na voljo 7 sob in apartma za 4 osebe. Vaše udobje pa obogatijo s sprostitvijo v wellnesu za dva. Wellnes je skrit in izredno zaseben. V prostoru s prijetnim vonjem uživate v hidromasažni kadi, sauni in relax coni s penino in sadjem. Na prehodu iz Vile je tudi eleganten šotor, ki gostom nudi poseben stik z naravo in uživanje v njihovi a la carte ponudbi.

welness

To je najbližji wellness Slovencem čez mejo.

Kdaj če ne zdaj! 

Če razmišljate o tem, kje dobro jesti – pojdite v Vilo Zelenjak – Ventek! Navdušilo vas bo okolje, prijazni ljudje, mir – edinstven pristop zaposlenih do gostov in za piko na i – tudi cena vas bo presenetila, zato ni čudno, da se tu ustavi toliko njihovih najboljših “sosedov.”

razvajanje

Narava, ki jo čutiš tudi na krožniku in v kozarcu dobrega vina.

S.B., Vila Zelenjak – Ventek