• C Novo mesto
  • 06:07
  • Tor, 21.03.2023

4 situacije, v katerih bi se morali nujno potruditi, da pojeste več kot običajno

Če si želite ohraniti stabilno telesno težo ali pa celo izgubiti nekaj kilogramov, potem se verjetno tudi vi kdaj spopadate s številom kalorij, ki jih lahko dnevno zaužijete. Seveda je za vsako shujševalno dieto ključno ravno to, da število porabljenih kalorij presega število vnesenih kalorij. Vendar pa vseeno obstajajo dnevi, ko se povsem po nepotrebnem obremenjujete z zaužitimi kalorijami. Poglejmo, kdaj lahko skrbi glede kalorij postavite na stranski tir oziroma je to celo nujno.

  1. Prvi ali drugi dan ženskega mesečnega cikla.

Nobena ženska se ne sme obremenjevati glede stvari, ki jih doživlja na najtežje dni v svojem hormonskem ciklu in prvi oziroma drugi dan menstrualnega cikla je zagotovo najboljši primer za takšno stanje. Ob takšnih trenutkih si morate privoščiti vse, kar si zaželite in se čimbolj osrečiti, ne pa da celotno situacijo poslabšujete s frustracijami in nerealnimi pričakovanji.

  1. Pričakujete divjo noč z uživanjem alkohola.

V mnogih barih in restavracijah lahko naročite alkoholne napitke z izjemno nizko kalorično vrednostjo, vendar pa to morda niti ni tako koristno, kot se morda sliši. Za dolgo noč potrebujete dovolj energije, zato nikar ne razmišljajte o zaužitih kalorijah. Seveda vam priporočamo, da se uživanju alkohola čimbolj izogibate, v kolikor pa si ga vseeno privoščite, poskrbite najprej za vsesplošno dobro počutje in konkreten obrok je osnova za le-to.

  1. Vzeli ste si dan zase.

Saj niste zares nameravali razmišljati o kalorijah na dan, ko imate končno mir in čas zase ter lahko počnete, kar vam srce poželi? Dovolite si malo svobode in užitka in se ne obremenjujte s hrano. Pojdite na kosilo v svojo najljubšo restavracijo in si brez slabe vesti naročite svojo najljubšo jed. Seveda pa ne smete izpustiti še telesne vadbe, ki je lahko v obliki treninga ali preprostega sprehoda. Glavno je, da se premikate in si spočijete misli.

  1. Nekdo je za vas pripravil večerjo.

Če nekdo sam za vas pripravi večerjo, potem so kalorije zadnja stvar, ki vam smejo pasti na pamet. Velika verjetnost je, da je pripravljena jed visoko-kalorična, vendar pa zagotovo okusna. Ne obremenjujte se le s številom kalorij, ampak se raje prepustite užitku in preživite lep večer v dobri družbi.

Pripravil: NaDlani.si

Foto: Unsplash