• -1.78C Novo mesto
  • 22:25
  • Tor, 24.11.2020

Nekdanji TV voditelj potrdil: “Pozitiven sem.”

Nekdanji TV voditelj, maneken in podjetnik Taiji Tokuhisa je na svojem družbenem omrežju Facebook je v daljšem zapisu razkril, da se je okužil s koronavirusom.

Kot pravi je najprej začutil rahlo nelagoden občutek v mišicah hrbta, a se za to ni kaj dosti zmenil, saj je mislil, da je pač preveč časa presedel za računalnikom. A utrujenost se je stopnjevala. “Proti večeru me je začelo mraziti in nobena deka in termofor me ni pogrel.” V dveh urah mu je temperatura narastla na 38,5 C, pridružil se ji je še izredno močan glavobol.

“Sledila je neprespana težka noč, ter nato še neprespan naslednji dan, kljub temu da je aspirin ublažil glavobol. Do večera se je vročina spustila na 37,5C in druga noč je bila mnogo bolj prijazna, saj sem nekaj ur lahko odspal.”

Tretji dan po prvih znakih okužbe pa je ugotovil, da nič ne voha. “Aromatičnega olja evkaliptusa, ki ga je žena vse te dni nenehno prinašala v mojo bližino, da bi olajšal simptome, nisem niti zaznal, prav tako pa je bilo nenavadno, da nisem zavohal zelo dišečih cvetov lilij. Ženo sem vprašal kako to, da tokrat lilije ne dišijo in me je samo začudeno pogledala, saj so lilije intenzivno dišale po celotnem stanovanju. Takrat sva se zavedala, da ne voham že nekaj dni. Tudi na wc-ju nenadoma ni bilo nobenih vonjav,” je še zapisal s humorjem. Tretji dan se je vročina znižala na 37,2 C. “Pričelo se je obdobje, ko sem potreboval velike količine spanja, tako čez dan kot ponoči.” Vročina je popustila četrti dan zvečer, a občutek slabotnosti je trajal skoraj teden dni, potreboval je veliko spanja in počitka.

“Vse te dni sem imel nekakšen čuden občutek v glavi, bolj izrazit vsako jutro, ko sem se prebudil.

Osebno zdravnico je seveda klical takoj ob nastopu simptomov. “Ko me je obvestila o terminu za covid-19 test, sem bil presenečen, saj je bil najhitrejši termin šele šest dni po pričetku simptomov. Celoten postopek je bil tekoč, kljub ogromnima kolonama avtomobilov, ki sta se do mojega odhoda samo povečevali. Zdravstveni delavci so pridni kot mravljice, v soncu, dežju, vetru, prijazni in dostopni, non-stop požrtvovalno na nogah. Bris so mi vzeli v zavetju toplega avtomobila, skozi okno, hitro in nežno, zaradi strokovnosti in prijaznosti je bilo vse dobro narejeno. Jemanje brisa ni bolelo, niti oko se mi ni zasolzilo, tako da lahko samo pohvalim to izkušnjo.” Dan kasneje je sledil klic, da je covid-19 pozitiven. “Rezultat, ki sem ga nekako pričakoval, saj do sedaj nikoli nisem zbolel v jesenskih mesecih.

“Zagotovo je k mojemu hitremu okrevanju prispevala nenehna skrb žene Ane, ki me je ves čas silila z velikimi količinami bezgovih in ingverjevih čajev, kapljicami echinaforce, dodatki D-vitamina, C-vitamina, cinka, s sadjem, zelenjavo in toplimi obroki ter verjetno tudi moja telesna kondicija zaradi športnega načina življenja. K sreči me apetit ni zapustil skozi celoten čas okrevanja. Bil sem fizično utrujen, potreboval sem veliko spanja in počitka. Zdaj pa že komaj čakam, da začnem spet migati. Doma seveda.

Kako se je okužil, ne ve. “Od februarja dalje upoštevam vse ukrepe, razkuževanje in maska so bili del mojega vsakdana, druženju sem se odpovedal, tudi na poroke prijateljev letos nisva šla, a virus je kljub temu našel pot do mene. Žal se še vedno veliko ljudi obnaša kot da virusa ni in ta brezskrbnost in aroganca je tisto, kar ta virus obožuje in se zato tako hitro širi. Na srečo sem virus prebolel brez težjih posledic in v zavetju toplega doma. Luksuz, ki ga marsikdo ne bo imel, zato pamet v roke, pazite nase in vse, ki jih imate radi,” še vsem nam polaga na srce.

 

Pripravila: BB., za NaDlani.si, foto: Facebook