• C Novo mesto
  • 17:44
  • Sob, 04.02.2023

Razkrita povprečna velikost penisa: ste nadpovprečni?

Znani so rezultati študije, ki bi lahko razblinila nekatere dolgotrajne napačne predstave o velikosti penisa in olajšala težave, ki furstrirajo številne moški po vsem svetu. Po novih raziskavah je povprečna dolžina penisa v erekciji nekaj več kot 13 centimetrov. Poleg tega so raziskovalci z merjenjem velikosti penisa več kot 15 tisoč moških po vsem svetu ugotovili, da ni močne povezave med velikostjo stopal ali dlani in dolžino penisa, tako da lahko ženske prenehajo soditi moške po velikosti njihovih čevljev in rok, poroča IFL Science.

Čeprav jo mnogi govorijo o ‘povprečni’ velikosti penisa, je presenetljivo težko ugotoviti, kakšna je ta številka v resnici. Kot so poudarili znanstveniki, je to predvsem zato, ker se je večina študij zanašala na samoporočanje, kar pogosto ni realno. Da bi se izognili tej težavi in ​​pridobili zanesljivejši niz podatkov, se je skupina britanskih raziskovalcev odločila opraviti meritve, ki so jih opravili zdravstveni delavci, ki so sledili standardiziranemu postopku merjenja.

Vključevali so meritve obsega (obseg v korenu oz. na sredini) in dolžine (od sramne kosti do konice glavice) iz 20 različnih študij, v katere je bilo vključenih 15.521 moških iz različnih držav po svetu. Rezultati bodo marsikomu prinesli olajšanje …

Le pet od 100 moških ima penis, daljši od 16 cm

Ugotovljeno je bilo, da je penis v sproščenem stanju dolg 9,16 cm, penis v povprečni erekciji pa 13,12 cm. Pri obsegu se je izkazalo, da je povprečen obseg sproščenih 9,31 cm, pokončnih pa 11,66 cm. Poleg tega je bilo ugotovljeno, da so moški s penisom na skrajnih koncih spektra veliko manj pogosti. Na primer, le 5 moških od 100 ima pokončen penis, daljši od 16 cm. Ko so iskali korelacije z drugimi telesnimi značilnostmi, kot so velikost testisov, teža ali velikost stopala, niso našli močnih ali doslednih povezav. Čeprav jim ni uspelo najti pomembnih dokazov o povezavi med velikostjo penisa in raso, ugotavljajo, da zaključkov ni mogoče potegniti, saj je bila velika večina meritev opravljena na belcih.

Kakšno je torej sporočilo študije? Moški, ne bodite tako strogi do sebe, ker to, kar vidite na televiziji ali v revijah, ni natančna predstavitev povprečnega penisa. Če pa ste zaskrbljeni, se prepričajte, da merite pravilno.

N. D.; Foto: Shutterstock