• C Novo mesto
  • 15:45
  • Tor, 30.05.2023

Razstrupljanje telesa

Razstrupljevanje telesa je izrednega pomena. To je proces, v katerem človek naredi različne spremembe v življenjskem stilu in na ta način prečisti svoj organizem. Tako se na primer izogiba določenim škodljivim stvarem in optimizira procese v svojem telesu. Nekatere spremembe, kot je posebna prečiščevalna dieta, so začasne, spet druge pa so trajne.  

Razstrupljanje telesa naše telo očisti takšnih ali drugačnih strupov. Sem sodijo snovi, ki so lahko strupene ali pa imajo kakšen drug negativni učinek na naše zdravje. S tem mislimo na kovine, kemikalije, onesnaževalce zraka, umetne dodatke v hrani, pesticide in tako naprej. Nahajajo se povsod, v vodi, v hrani, v zraku in zelo težko se jim je popolnoma izogniti. Kako torej svoje telo razstrupiti?

  1. Izognite se neprimerni hrani

Ena izmed najpomembnejših stvari, ki jih lahko naredite za razstrupljanje telesa, je to, da poskrbite, da s hrano v svoje telo vnesete čim manj strupenih snovi. Zato posezite po organski zelenjavi in sadju, izogibajte pa se predelani in hitri prehrani. Še posebno bodite pozorni na to, da izločite gensko spremenjene organizme in pesticide. Izogibajte se jim kot kugi.

  1. Bodite telesno aktivni in meditirajte

Razstrupljanje telesa lahko dosežete tudi z različno telesno aktivnostjo ter meditacijo. S tem boste poskrbeli za zdravo telo. Med telesno vadbo se namreč potite, potenje pa pomaga pri izločanju strupov skozi kožo. Z raziskavami so v potu našli sledove arzena, kadmija in živega srebra.

Z meditacijo pa boste prečistili svoj um in zmanjšali negativne vplive stresa. Stres je namreč lahko prav tako toksičen kot strupi iz okolja. Zato za rastrupljanje telesa ne pozabite na svojo dnevno dozo meditacije.

  1. Posebna dieta

Razstrupljanje telesa pa ne poteka le tako, da se določenim živilom izognete. Zelo pomembno je tudi to, kaj v svoje telo vnesete in z zdravo dieto lahko naredite ogromno za svoje zdravje. Obstaja namreč ogromno živil, ki imajo razstrupljajoč učinek, pri tem naj na primer navedemo česen, limono, brstični ohrovt, surovo zelenjavo in tako naprej.

Za razstrupljanje telesa lahko poizkusite tudi alkalno dieto. To je začasna prečiščevalna dieta, ki sestoji iz surovega sadja, zelenjave, kalčkov in oreščkov. Naravnost odlična je za čiščenje prebavil in jeter.

  1. Prečistite zrak, ki ga dihate

Razstrupljanje telesa lahko dosežete tudi z dihanjem čistega zraka. Res je, da zraka v okolici, kjer živite, ne morete kontrolirati. Lahko pa poskrbite za čistočo zraka v svojem domu. Dim, različni hlapi, prhljaj, plesni in mikroorganizmi lahko zrak doma napravijo še kako strupen. Zato vam priporočamo, da investirate v kvalitetno prečiščevalno napravo, s pomočjo katere bo zrak čist in zdrav. Lahko pa si nabavite tudi sobne rastline; obstaja kopica takšnih, ki filtrirajo zrak in odstranijo strupe.

  1. Prečistite telo z vodo

Voda je morda najbolj učinkovito orodje za razstrupljanje telesa. Vse osnovne funkcije v telesu potrebujejo vodo. Telo potrebuje vodo, da proizvede slino, da se znoji, da odstranjuje odpadne produkte in še bi lahko naštevali. Zato poskrbite, da boste na dan popili dovolj vode. S tem res mislimo na vodo, ne pa na kavo, športne napitke ali gazirane pijače. Za boljši okus lahko vodi dodate limono ali kumaro.

  1. Popolno razstrupljanje telesa

To je poseben postopek, ki se osredotoči na posamezne organe v telesu in iz njih izloči strupe. Program se osredotoča na odstranjevanje škodljivih organizmov, kemikalij in toksičnih kovin, pri tem pa se očistijo prebavila, jetra in ledvice. Prav čiščenje prebavnega sistema je pomemben del razstrupljanja telesa. Po njem se boste počutili naravnost odlično.

Pripravila: Monika M.

qlandiakrsko
Razstrupljanje telesa
1 od 3
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.