• C Novo mesto
  • 07:23
  • Pet, 02.06.2023

S temi vadbami se boste znebili maščobe okoli trebuha

Vsi vemo, kako izgleda Božiček; ima vesel obraz, snežno belo brado, rdečo kapo z belim cofom in izjemno velik trebuh. Na božičnih karticah sicer zgleda prikupno, vendar pa je velik trebuh v resničnem življenju lahko zelo problematičen za naše splošno zdravje. Če želite dobro izgledati in se dobro počutiti, je ključno, da se znebite odvečne maščobe okoli pasu. Za vas smo torej pripravili nekaj učinkovitih vadb, s katerimi boste hitro stopili Božičkov trebušček. Pri vadbah ni pomembno le to, koliko kalorij z njimi porabimo, ampak tudi to, katero mišično skupino z njimi treniramo. Praznični čas je že za nami, zato piškoti in ostale praznične dobrote niso več izgovor za prekomerno težo.

  1. Obratni izpadni korak

Izpadni korak je ena izmed najboljših vadb, ki zajame celo telo in posledično porabi veliko kalorij in maščobe. Ker z vsakim korakom obremenimo le eno nogo, je na preizkusu tudi naša stabilnost, ki pa je v veliki meri odvisna od trebušnih mišic oziroma mišic trupa. Začnite vajo tako, da naredite dolg korak nazaj. Korak naj bo dovolj dolg, da bo koleno pokrčeno pod kotom 90°. Nato stopite nazaj v osnovni položaj in ponovite vajo še z drugo nogo.

  1. Dviganje na drogu

To je odličen način, da okrepite svoje mišice hrbta, ramen in rok. Če želite vključiti še trebušne mišice, popolnoma zravnajte noge in jih dvignite pred sebe, da ste v obliki črke »L«. Ko se dvigujete, držite oprsje obrnjeno navzgor in naredite čim več ponovitev.

  1. Skleci na TRX trakovih

Tudi navadni skleci na tleh so zelo učinkoviti in dobri za trening, vendar pa skleci na TRX trakovih telo postavijo še na dodatno preizkušnjo, saj smo na trakovih manj stabilni, zato mišice trebuha in rok delajo še bolj intenzivno. Ne smemo pozabiti na hrbet, ki mora tekom izvajanja vaje biti v zravnanem položaju.

Pripravil: NaDlani.si

Foto: Unsplash