• C Novo mesto
  • 06:31
  • Čet, 09.02.2023

Ta živila uničujejo vaše spolno življenje, nikar jih ne uživajte

Ste vedeli, da lahko prehrana zelo močno vpliva na vaše spolno življenje? Ne govorimo o česnu in čebuli, ki sta znana po tem, da povzročata slab zadah. Govorimo o živilih, ki imajo veliko bolj pomembne in slabše učinke na vaše telo, ki se potem odražajo v pomanjkanju energije in libida, manjši vzdržljivosti, suhosti nožnice itd. Katera živila so to?

Procesirana hrana in beli sladkor

Prehrana, polna sladkorja, ni nujno sladka tudi za vaše splošno dobro počutje in spolno slo. Živila, ki vsebujejo veliko sladkorja in premalo vlaknin, kot so bel kruh, peciva, piškoti, slani prigrizki, bonboni, mlečne čokolade ipd., povzročajo pomanjkanje energije, razna kronična vnetja v telesu in še številne druge bolezni, to pa posledično s seboj prinese tudi nižji libido.

Ocvrta hrana

Verjetno se zavedate, da ocvra hrana ni dobra za vaše zdravje, ampak ste kdaj pomislili, da lahko negativno vpliva tudi na vaše spolno življenje? Ocvrte perutničke in čebulni obročki so zagotovo slastni, ampak vsebujejo ogromno nezdravih maščob in transmaščob, ki se povezujejo z nastankom srčni-žilnih bolezni, sladkorne bolezni, zvišanega krvnega pritiska in erektilno disfunkcijo.

Alkohol

Nekaj kozarčkov morda lahko sproži željo po seksu, vendar so številne raziskave pokazale, da pitje alkohola na dolgi rok zmanjšuje libido in otežuje doseganje orgazma, tako moškim kot ženskam. Raziskava iz leta 2018 je pokazala tudi, da so ženske po pitju alkohola poročale o zmanjšani vlažnosti nožnice.

Mastno rdeče meso in mlečni izdelki

Pretirano uživanje rdečega mesa in mlečnih izdelkov, še posebej kravjega mleka, ravno tako vodi v številne zdravstvene težave, poleg tega pa tudi v pomanjkanje libida in erektilno disfunkcijo.

Delikatesno meso

Razne vrste salam, klobas  in hrenovk slabo vplivajo na dobro spolno življenje zaradi visoke vsebnosti soli in umetnih dodatkov, ki podaljšujejo njihov rok trajanja. Povzročajo predvsem visok krvni pritisk, ki pa vpliva na slabši libido in lahko vodi celo v erektično disfunkcijo.

Pripravil NaDlani.si; Foto: Pexels