• C Novo mesto
  • 16:37
  • Čet, 22.02.2024

Zakaj so urejeni zobje ključni za vaše zdravje?

Če berete ta članek verjamemo, da cenite svoje zdravje.

Na žalost pa nas slabe navade, stres in pomanjkanja časa privede, do navad, ki uničujejo naše dentalno zdravje. Pogosto nas kot posledico slabih navad doletijo težave, kot so izguba zob, karies, paradontoza in zobje, ki so izgubili njihovo naravno belino. Poleg samega izgleda pa ima zdravje naših zob in dlesni precej večji pomen na naše zdravje, kot samo iz vidika estetike.

Neukrepanje ob nastanku dentalnih težav lahko pripelje do številnih zdravstvenih zapletov, kot so srčno-žilne bolezni, težave z dihali ali celo diabetesu. V članku, ki ga trenutno berete vam razkrijemo, zakaj urejeni zobje igrajo ključno vlogo pri našem splošnem zdravju in kaj storiti, ko nas doletijo dentalne težave.

Povečanje samozavesti

Se vam kdaj zgodi, da skrivate vaš nasmeh, ker so vaši zobje krivi, poškodovani ali rumeni? Če je odgovor DA, v današnjem članku razkrijemo, kako do bleščečega nasmeha hitro in brez bolečin ter istočasno poskrbite še za brezhibno dentalno zdravje. Kot bralcu portala NaDlani.si pa vam v dentalnem centru Lux Dental danes podarjajo še brezplačen prvi pregled.

Torej…

Vabimo vas, da se naročite na brezplačni pregled v dentalni center Lux Dental, kjer bo za vas poskrbela ekipa izkušenih specialistov, ki vam bodo na podlagi dolgoletnih izkušenj predlagali najboljšo rešitev za vaše dentalne težave. Če imate trenutno težave z zobmi (manjkajoči zobje, poškodovani zobje, paradontoza ali rumeni zobje) vas vabimo da TUKAJ, oddate vaše kontaktne podatke in prejeli boste klic s strani naših prijaznih svetovalcev.

 

Na sliki je nazorno prikazan učinek porcelanskih lusk.

 Kaj storiti v primeru, če nam manjkajo zobje?

Manjkajoči zobje predstavljajo več kot le estetski problem. Imajo lahko številne negativne vplive na naše dentalno zdravje in vsakodnevno življenje. Lahko nam povzročijo govorne težave, premik ostalih zob in izgubo kostne mase. Pomembno je, da z nadomestitvijo manjkajočega zoba ne odlašamo, saj lahko v nasprotnem primeru pride do večje deformacije kostne mase, v tem primeru pa zapolnitev vrzeli z zobnim vsadkom ni več izvedljiva in se moramo namesto zobnega vsadka odločiti za zobni mostiček, katerega slabost je ta, da je za njegovo namestitev potrebno obrusiti dva sosednja zoba.

Prednost zobnega vsadka je, da ga telo sprejeme kot lasten zob in tako ne pride do izgube kostne mase in umika dlesni. Ob temeljiti higieni in rednem obiskovanju kontrol pri izbranem zobozdravniku pa je zobni vsadek dolgoročna rešitev pri izgubi ali manjkajočih zobeh. Cel postopek vstavitve zobnega vsadka se izvaja pod lokalno anestezijo, zato je strah pred bolečino odveč.

Izboljšano ustno zdravje

V zobozdravstvenem centru Lux dental za vas poskrbijo izkušeni zobozdravniki z vrhunskim znanjem.

Poleg estetike ima popravljanje krivih ali nepravilno postavljenih zob pomembno vlogo pri vzdrževanju optimalnega ustnega zdravja. Nepravilno postavljeni zobje ustvarjajo težje dostopna mesta, ki jih je težko temeljito očistimo, kar lahko povzroči tveganje za karies, bolezni dlesni ali slab zadah.
Z ortodontskim zdravljenjem ali drugimi korektivnimi ukrepi lahko izboljšamo svojo ustno higieno in se tako izognemo težavam ustne votline ter s tem poskrbimo za zdrav nasmeh.

Eden najpogostejših razlogov zakaj ljudje skrivamo svoj nasmeh so rumeni zobje, ki jih pogosto povzroča kopičenje oblog ali obarvanje zob zaradi določenih živil, kot so pravi čaj,  rdeče vino ali gazirane pijače. S profesionalnim beljenjem zob se odstranijo trdovratni madeži in tako zobem povrnemo njihovo naravno belino. S tem se ne le izboljša videz nasmeha, ampak tudi zmanjša tveganje za bolezni dlesni in druge težave zob in dlesni.

Izboljšano splošno zdravje

Raziskave so pokazale, da je ustno zdravje tesno povezano z našim celotnim počutjem. Slaba ustna higiena in nezdravljene zobne težave lahko prispevajo k različnim zdravstvenim težavam, kot so srčno-žilne bolezni, težave z dihali ali celo diabetesu.

Z reševanjem krivih ali poškodovanih zob lahko pomembno zmanjšamo tveganje za takšne zdravstvene zaplete in obenem izboljšamo splošno zdravje in povečamo kakovost življenja.

Izkušnje pacientov Lux Dentala

Preverite izkušnje pacientov, ki so že opravili poseg v Zobozdravstvenem centru Lux dental.

‘’Strokovnost na visokem nivoju. Zdravnik mi je pojasnil vse kar me je zanimalo. Največja prednost pa je, da sem prišla takoj na vrsto in še cena je najugodnejša v našem okolju.’’ Nataša M.

‘’Zelo korektno predstavljen postopek, učinkovito zdravljenje parodontoze ter hitro in zelo učinkovito nadaljevanje izdelave mostička. Z zobmi sem zelo zadovoljen.’’ Ivan R.

‘’Bila sem zadovoljna z vsem. Tako z zdravnikom, ki mi je vse razložil kot tudi s končnim rezultatom. Z veseljem tudi tudi drugim priporočam obisk v ordinaciji Lux Dental.’’ Vanja S.

Pridružite se  zadovoljnim pacientom specialistične zobozdravstvene ordinacije Lux Dental in tudi sami doživite preobrazbo vašega nasmeha in poskrbite za zdravje vaših zob.

Izpolnite spodnji obrazec in le še korak boste oddaljeni od bleščečega nasmeha.

S prijavo se strinjam s splošnimi pogoji.

Lep nasmeh vas že pričakuje!