• C Novo mesto
  • 02:39
  • Čet, 29.02.2024

Hyundai: leto 2020 je leto posodobitev

Avtomobilsko podjetje Hyundai Motor Company, v splošnem bolj znano kot Hyundai je bilo ustanovljeno leta 1967. Podjetje je južnokorejski večnacionalni proizvajalec avtomobilov s sedežem v Seulu. Podjetje Hyundai Motor Company ima delno v lasti tudi hčerinsko družbo Kia Motors in v celoti luksuzno družbo Genesis Motor.

Hyundai upravlja največji integrirani avtomobilski proizvodni obrat v Južni Koreji, ki ima letno proizvodno zmogljivost 1,6 milijona enot. Podjetje zaposluje približno 75.000 ljudi po vsem svetu. Vozila Hyundai se prodajajo v 193 državah na približno 5.000 prodajnih mestih. Ob tem pa obstaja tudi Hyundai Motor Europe, ki ima sedež v Russelsheimu v Nemčiji. Sedež ima center za raziskovanje in razvoj v Frankfurtu in tri proizvodne obrate po Evropi. Eden je na Češkem, drugi v Sankt Peterburgu v Rusiji in tretji v Turčiji. Hyundai ima slogan za evropski trg, ki se glasi ”Novo razmišljanje, nove možnosti”.

Ta južnokorejski proizvajalec avtomobil že od svojega nastanka proizvaja različne avtomobile, vključno s terenskimi vozili, tovornjaki in avtobusi. Hyundai ima širok izbor modelov limuzin, kombilimuzin in coupejev. V letu 2020 je Hyundai prenovil nekaj svojih modelov avtomobilov ter jim dodal tehnološke funkcije za bolj varno in udobno vožnjo.

Hyundai Sonata 2020

Hyundai model Sonata je v letu 2020 prenovljena sedma generacija Sonate. Nov Hyundai model prihaja z ostrim novim videzom tako v notranjosti kot zunanjosti. Ta Hyundai ima več uporabnih tehnoloških funkcij, nudi uglajeno kakovost vožnje ter zagotavlja veliko vrednost za vložen denar. Slabost je ta, da notranjost ne daje tako razkošnega občutka kot kabine nekaterih tekmecev.

Če ste morda videli TV oglase, ki jih je Hyundai izdal za svojo popolnoma prenovljeno Sonato 2020, vam je najbrž jasno, da Hyundai poudarje nove avtomobilske tehnološke značilnosti. V kolikor pa ste že na cesti zagledali novo Sonato, pa vas je najverjetneje prevzel stil avtomobila. Nova Sonata je videti bolj športno kot prej zaradi daljših in nižjih dimenzij, pa tudi agresivno oblikovane rešetke in dnevnih luči, ki se raztezajo nad pokrovom.

Prva značilnost te nove uporabne tehnologije je pomoč pri parkiranju na daljavo, ki vam omogoča, da ste zunaj avtomobila in ga usmerjate s pomočjo gumbov na tipkovnici ključa. Hyundai Sonata celo samodejno opravi manjše nastavitve krmiljenja, tako da vam ni treba skrbeti, da bi bili popolnoma usklajeni s prostorom. Avtomobil se v načinu pomoči pri parkiranju premika zelo počasi, tako da ni odlična rešitev za vsako priložnost. Ta tehnološka funkcija je zelo uporabna na parkiriščih, ki so preozki, da bi sami avto parkirali in nato iz njega enostavno izstopili ali ponovno vstopili.

Druga nova tehnološka funkcija je Hyundaijev digitalni ključ, aplikacija, ki vam omogoča uporabo telefona kot ključa. Žal ta digitalna ključna funkcija trenutno ni združljiva s telefoni iPhone. Hyundai pravi, da si prizadeva za partnerstvo s podjetjem Apple, da bi omogočil njegovo aplikacijo, vendar za zdaj deluje le na napravah Android.

Hyundai je tudi popolnoma predelal notranjost. Klimatske kontrole so preproste, visoko postavljen zaslon na dotik je enostaven za uporabo, celoten videz pa je nekoliko manj zamašen zahvaljujoč prehodu iz tradicionalne ročice menjalnika na gumbe za parkiranje, pogon, itd. Če vse skupaj združimo, dobimo srednjo limuzino, ki ima vse potrebno za konkurenco z razkošno Mazdo 6, športno Kia Stinger, priljubljeno Toyoto Camry in tudi Hondo Accord.

Avtomobilska znamka Hyundai. FOTO: Mpho Mojapelo – Unsplash

Hyundai Elantra 2020

Hyundai Elantra je z novim, učinkovitejšim menjalnikom del sedme generacije Elantre. Več varnostnih funkcij in pripomočkov za vožnjo je zdaj standardno, prav tako je standardna dvostopenjska avtomatska klimatska naprava. Hyundai Elantra ponuja široko paleto tehnoloških in varnostnih funkcij, zagotavlja udobje med vožnjo s tiho kabino in preprostimi, inovativnimi upravljalniki.

Raznolikost in vrednost ostajata jedro privlačnosti Hyundai Elantra v letu 2020. Ta ostra kompaktna limuzina ima bogat nabor lastnosti in nižjo ceno kot primerljivi tekmeci iz Honde, Mazde in Toyote. S tremi motorji je enostavno najti Elantro, ki bo ustrezala vsem okusom, ne glede na to, ali iščete predvsem nizko porabo goriva ali nekaj z malo več stila in duha.

Za vzorčno leto 2020 Hyundai nekaterim modelom Elantre doda nov, samodejni menjalnik (CVT). Z uporabo posebnih sestavnih delov in prilagodljive logike prestavljanja Hyundai pravi, da ta novi menjalnik zagotavlja občutek premikanja, podoben standardnemu usmerjenemu menjalniku, vendar z boljšo ekonomičnostjo CVT avtomatika. Drugi modeli Elantre pa imajo Hyundai SmartSense (samodejno zaviranje, pomoč pri vodenju po voznem pasu in opozorilo, če voznik za volanom zaspi) kot standardno funkcijo na vseh modelih, vključno z osnovnim.

Konec koncev, vrednost Elantre ni dovolj, da bi jo lahko v tem razredu uvrstili na stopničke. Privlačne cene nastanejo na račun splošne zmogljivosti in laka, zato Elantra zaostaja za večino svojih ključnih tekmecev. Večina tekmecev, kot Honda Civic in Volkswagen Jetta, so preprosto boljši za vožnjo in ponujajo lepšo notranjost. Kljub temu je Hyundai Elantra pameten nakup, če lahko sprejmete njene kompromise.

Hyundai Accent 2020

V letu 2020 Hyundai Accent prihaja z izboljšano porabo goriva z novim, manj zmogljivim štirivaljnim motorjem in je del pete generacije Accent. Nenehno spremenljiv avtomatski menjalnik nadomesti tradicionalni avtomatski. Hyundai Accent nudi udobno vožnjo in impresivno tiho kabino. Prostorna notranjost je kakovostne izdelave, ob tem pa dolgo kritje jamstva zagotavlja brezskrbnost.

Iskanje prostorne, varne in izjemno varčne majhne limuzine je z avtomobilom Hyundai Accent 2020 postalo lažje. Natančno preurejen Accent prinaša udobje in vrednost po relativno ugodni ceni. Njegova ekološka oblika avtomobila dejansko skriva avtomobil, ki vozi bolj športno, kot je videti, zahvaljujoč odzivnemu motorju in dobro umerjenem vzmetenju. Hyundai Accent je presenetljivo spreten in zagotavlja smiselno ter stilsko izbiro.

Na splošno je Accent čeden avtomobil, ki bo zdržal vsakdanje obremenitve. Strokovnjaki menijo, da vozniki z daljšimi vožnjami ne bodo obžalovali, če bodo ta Accent izbrali za večji, dražji avtomobil. Kljub temu je Hyundai Accent dobra izbira zaradi zadovoljive kombinacije zmogljivosti, uporabnosti, udobja in sloga.

Hyundai izdeluje tudi terence. FOTO: Kelvin Valerio – Pexels

Hyundai Ioniq Electric 2020

Hyundai ponuja Ioniq 2020 v treh izbirah. Kombilimuzina s 5 vrati je v čisti električni obliki ali izbiri med hibridom in priključnim hibridom. Zadnja dva si delita 1,6-litrski bencinski motor, toda vtičnik ima bolj zmogljiv elektromotor in večjo baterijo. Ioniq Hybrid Blue je eden izmed najbolj varčnih hibridov, ki jih lahko kupite. Hyundai je v serijo dodal še več varnostnih funkcij, podaljšal pa je tudi garancijo za akumulatorje na vseh treh modelih.

Za volanom je 2020 Ioniq Hybrid izpopolnjen in udoben z malo znaki, da njegov zapleteni pogonski agregat uporablja tako električni motor kot bencinski motor z notranjim zgorevanjem. V bistvu je videti kot navaden kompaktni avtomobil, in to je dobra stvar. Hybrid celo uporablja običajni menjalnik z 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko, na voljo pa so tudi prestavni mehanizmi, če se želite bolj športno vožnjo z lastno menjavo prestav.

Za vsakodnevno vožnjo ima Hyundai Ioniq Electric dovolj moči, prehodi med motorji so gladki, odzivnost zavor pa je lepo linearna. Odzivnost motorja, menjalnik in odzivnost krmiljenja se v načinu Sport počutijo živahnejše, čeprav je poraba goriva zelo pomembna. Običajno uporabite Sport mode in kilometrina v mestu se bo zmanjšala. Ioniq Electric ima na splošno tudi sproščeno in enostavno naravo.

Avtor: Ana Nikolić