• C Novo mesto
  • 21:58
  • Sre, 28.02.2024

V Ljubljani ubili 34-letnega Igorja, poleg tudi otrok, naj bi našli tudi denar

Storilec naj bi peš pobegnil v smeri Rožne doline.

LJUBLJANA – Na območju ljubljanskega Viča je prišlo do streljanja, v katerem je bila ena oseba huje poškodovana. Moški je kmalu po prihodu policistov zaradi hudih poškodb umrl, so povedali na Policijski upravi Ljubljana. Policija storilca, ki naj bi peš pobegnil v smeri Rožne doline, še išče.

Kriminalisti so kraj takoj zavarovali in začeli izvajanje prvih nujnih ukrepov za izsleditev storilca. Po podatkih policije je storilec moški, visok okoli 170 centimetrov, oblečen pa je bil v temna oblačila in imel zakrit obraz ter temno kapo, je v izjavi za medije pojasnila tiskovna predstavnica Policijske uprave Ljubljana Aleksandra Golec.

Storilec naj bi peš pobegnil v smeri Rožne doline.

Policija poziva vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije o incidentu, da pokličejo na telefonsko številko 112 ali anonimno številko 080 1200.

Ogled kraja streljanja še poteka, ogleda pa sta se udeležili tudi državna tožilka in preiskovalna sodnica.

Po neuradnih informacijah POP TV ne gre za naključno tarčo, saj je bil 34-letni Ljubljančan že tarča streljanja aprila 2020. “Takrat je bil v napadu ranjen. Bil je oborožen, streljal je nazaj. Na kraju so policisti tedaj našli večjo količino gotovine,” so poročali. Je pa po njihovih navedbah stari znanec policije, saj je bil leta 2013 tudi na sodišču zaradi napada z orožjem, a je tožilstvo naposled odstopilo od pregona.

Po neuradnih podatkih spletnega Večera naj bila žrtev v sporu s slovensko celico Kavaškega klana, šlo naj bi za 34-letnega Igorja Marinića.

Pripravil: Nadlani.si/STA
Foto: www