Česa ne smete obleči na razgovor za službo?

16. mar. 2024, ob 13.55
28
160 SEK

Če se na razgovor za službo oblečete napačno, lahko s tem uničite svojo profesionalnost in pustite slabši vtis, ki bi ga morda pustili z bolj primernimi oblačili. Prvi vtis pa je izjemno pomemben za bodočega delodajalca. Česa torej ni priporočljivo obleči za razgovor?

Navadne majice

Če oblečete navadno majico, s tem pogosto pustite preveč sproščen vtis in občutek, da vam je za potencialno službo vseeno. Namesto tega raje razmislite o nošenju bluze, srajce ali elegantnega puloverja. Najbolj pomembno pa je izbrati zgornji del oblačila, ki se ujema z izbranim outfitom.

Odprti čevlji

Sandali, japonke, natikači in drugi odprti čevlji so bolj primerni za sproščene situacije kot za prvi razgovor za službo. Namesto tega raje razmislite o klasičnem zaprtem elegantnem čevlju ali finih supergah. Pred razgovorom nujno preverite, ali so vaši čevlji čisti in jih po potrebi očistite. Pazite tudi, da čevlji ne delujejo pretirano obrabljeni. Če izberete visoke pete, bodite v njih samozavestni in poskrbite, da znate lepo hoditi.

https://youtu.be/mXCdVn7L-9Y?si=lu55bMWSRmqUjGSf

Športna oblačila

Ker postajajo sproščena športna oblačila vse bolj priljubljena in vsakdanja, boste morda pomislili, da bi se tako oblekli tudi za razgovor. Svetujemo vam, da se pretirano športnemu videzu raje izognete, sploh na prvem razgovoru.

Ortodont na napotnico: kako izbrati pravega ortodonta za vašega otroka
Ortodontska oskrba je ključen člen pri zagotavljanju zdravega in lepega nasmeha, še posebej pri otrocih in mladostnikih. Kako hitro do ortodonta na napotnico, katere so prednosti ortodontske oskrbe

Preveč tesna in neudobna oblačila

Druga skrajnost, v katero marsikdo sili po nepotrebnem, so pretirano neudobna in tesna oblačila, v katerih se ne počutite sproščeno. Dejstvo je, da se boste v bolj udobnih oblačilih počutili veliko bolj samozavestno in prijetno, zato nujno poskrbite za svoje udobje.

Preveč nakita

Nakit lahko odlično izpopolni vaš videz, vendar z njim na prvem razgovoru ne pretiravajte. Izberite manjše uhane ali preprosto ogrlico, ki se dopolnjuje z vašim outfitom, nikar pa ne posegajte po preveč eksotičnih ali izstopajočih kosih, saj lahko s tem pustite tudi preveč vpadljiv in slab vtis.

Pokrivala

Kape, kapuce, slušalke, klobuki in podobni modni dodatki lahko postanejo moteči pri razgovoru za službo. Če nosite pokrivala iz verskih ali kulturnih razlogov, ta pravila ne veljajo, in pomembno je, da se počutite udobno, če s tem izražate sebe in svoje vrednote. Če so pokrivala zgolj modni dodatki, pa se jim raje izognite.

Vidno spodnje perilo

Napaka, ki jo bodoči delavci počnejo hote ali nehote, je razkrivanje spodnjega perila na razgovoru. To lahko pomeni košček naramnice od modrčka ali pa drzne spodnjice kričeče barve. Pomembno je, da med razgovorom ne pokažete preveč. Če nosite prosojno bluzo, razmislite o dodatni plasti majice. Bodite pozorni na spodnje perilo, ki ga izberete, ko nosite svetla oblačila, da se prepričate, da ni opazno ali moteče. Izognite se tudi pretiranemu razkrivanju kože na razgovoru, za večino delovnih mest je dobra ideja tudi, da pokrijete vse vidne tetovaže.

To so znaki, da je čas, da zamenjate službo

Preveč ličil

Medtem ko vam ličila in parfumi lahko na nek način pomagajo izgledati in se počutiti najbolje, je bistveno, da ste pozorni na intenzivnost in stil. Za večino delovnih mest je primeren naraven videz ličil brez temnih ali močnih ličil. Če se odločite za nošenje parfuma, poskusite izbrati lažji vonj in ga uporabljajte zmerno. Veliko ljudi je občutljivih na vonjave in prav to se vam lahko pomaga izogniti morebitnim težavam ali slabemu vtisu.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels

To so kraji, kjer lahko opazujete najlepše sončne zahode na svetu
Sončni zahodi so ena tistih naravnih lepot, ki očarajo vsakogar. Ne glede na to, kolikokrat v življenju vidimo lep sončni zahod, ga je vedno prijetno videti in se ga nikoli ne naveličamo. Čarobn

28
160 SEK