To so znaki, da je čas, da zamenjate službo

07. feb. 2024, ob 10.23
Posodobljeno pred 2 mesecema
14
130 SEK

Se sprašujete, ali je morda napočil čas, da zapustite trenutno službo in se podate iskanju novih izzivov naproti? Menjava službe je vedno ogromen korak naprej v življenju in za marsikoga odločitev, ki se jo resnično boji sprejeti. Konec koncev gre za skok iz cone udobja, kar ljudje zelo neradi počnemo, četudi nam lahko v resnici prinese veliko pozitivnih stvari. Bo nova služba sploh bolj prijetna kot sedanja? Kakšni bodo sodelavci? Kakšna bo plača? Kakšno bo delovno okolje? Zagotovo se vam poraja ogromno vprašanj, ki vas delajo anksiozne. Odločitev je seveda vaša, mi pa smo pripravili nekaj nasvetov, kdaj je čas, da počasi začnete razmišljati o menjavi službe in iskati alternative. Če opazite spodnje znake, se čimprej lotite iskanja.

Vsako jutro se z veliko težavo odpravite v službo

Ko zazvoni budilka, se vam zdi, da se je sesul svet. V službo pridete izčrpani in nemotivirani, vsak dan komaj čakate, da mine delovnik. Vsakdo si zasluži delo, ki ga vsaj občasno resnično razveseli. Vsakdo si zasluži, da se zjutraj zbudi prerojen in pride domov dobre volje. Razumljivo je, da takšni ne morete biti vsak dan – vendar če ste vsak dan zaradi službe čemerni, je to zagotovo slab znak.

Kljub vašemu trudu izgleda, da ni možnosti napredovanja

Če ste mnenja, da že več let trdo delate in se dokazujete, ne ponudi pa se vam nobena priložnost za napredek, je mogoče čas, da začnete iskati priložnost nekje drugje – če si seveda želite napredka. Najprej pa jasno pokažite trenutnemu delodajalcu svoje želje in se iskreno pogovorite, kakšne so možnosti ter ambicije.

To so kraji, kjer lahko opazujete najlepše sončne zahode na svetu
Sončni zahodi so ena tistih naravnih lepot, ki očarajo vsakogar. Ne glede na to, kolikokrat v življenju vidimo lep sončni zahod, ga je vedno prijetno videti in se ga nikoli ne naveličamo. Čarobn

Zdi se, da ste za sodelavce nevidni

Čeprav trdo delate in se potrudite, sodelavci in šefi pogosto pozabijo na vas. To je lahko velika ovira pri možnosti za napredovanje in krepitvi samozavesti. Vsakdo potrebuje potrditev, da dela vredu, ko se za nekaj potrudi. Vsakdo potrebuje tudi kritike in usmeritve, ko česa ne naredi najbolje. Če ne prejemate ne enega ne drugega, je morda čas, da zamenjate kolektiv, saj se s tem zavira tudi vaša osebnostna in karierna rast.

Služba negativno vpliva na vaše mentalno zdravje

Tudi, če se zaradi službe dlje časa počutite anksiozno, živite v nenehnem stresu, imate nagle spremembe razpoloženja in hitro vzkipite, je čas, da nekaj ukrenete. V vsaki službi pridejo obdobja, ko je stresa več kot sicer, vendar če se na dolgi rok s tem ne znate ali ne morete spopadati, lahko to zelo negativno vpliva na vaše zdravje. Služba vas ne sme pretirano izčrpavati, vam zažirati prostega časa in spreminjati vaše osebnosti.

5 znakov, da služba uničuje vaše mentalno zdravje

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels

 

14
130 SEK