Toplotna črpalka zrak voda  – zmanjšajte stroške ogrevanja do 80%

05. apr. 2019, ob 13.04
Posodobljeno pred 16 dnevi
68
330 SEK

Toplotna črpalka zrak voda uporablja obnovljivo energijo iz tal, podtalnice ali zraka. Zmanjšujejo porabo fosilnih goriv, ​​ohranjajo dragocene vire in zmanjšujejo emisije CO2, ki škodujejo okolju. Toplotna črpalka zrak voda ima še eno prednost – mnoge od njih imajo funkcije aktivnega in naravnega hlajenja. Poleg klasične uporabe kot toplotni generatorji v hladnih dneh lahko tudi poleti ustvarijo prijetno notranjost, saj v hišo prinašajo osvežujoč hladen zrak.

Kako deluje toplotna črpalka zrak voda?

Namestitev toplotne črpalke zrak voda je razmeroma preprost postopek. To lahko storite v dveh do treh dneh ob kateremkoli času leta in ne zahteva nobenega vrtanja. Vendar pa vsebuje toplotna črpalka zrak voda nekaj resnično inovativnih tehnologij.

Toplotna črpalka zrak voda izkorišča obnovljivo sončno energijo v zunanjem zraku in jo prenese v vodni sistem ogrevanja. Tako toplotna črpalka zrak voda pretvarja zunanji zrak v vročo prho in ogrevane radiatorje.

Toplotna črpalka zrak voda je običajno sestavljena iz dveh delov: notranjega modula in zunanje enote.

 1. Postopek segrevanja se začne v zunanji enoti toplotne črpalke, ki je nameščena zunaj hiše. V enoti vnaša zrak v toplotno črpalko.
 2. Ključno vlogo ima hladilno sredstvo v zaprtem sistemu toplotne črpalke. Vsi stroji, ki prenašajo toploto iz hladnega v tople prostore, kot so hladilniki in klimatske naprave, vsebujejo hladilno sredstvo. V tem primeru je hladilo sestavljeno iz brezbarvnega plina z vreliščem, ki je daleč pod ničlo.
 3. Hladilno sredstvo je izpostavljeno različnim tlakom in temperaturam v zaprtem sistemu. To je način izkoriščanja in potiskanja meja zakonov termodinamike. Energije ni mogoče niti ustvariti niti uničiti – lahko le spremeni obliko.
 4. Ko je hladilno sredstvo izpostavljeno tlaku, ki ga ustvarja kompresor toplotne črpalke, se temperatura znatno poveča in s pomočjo kondenzatorja toplotne črpalke se lahko za segrevanje vode uporabi vroči plin, ki se tvori. Postopek zahteva dobavo električne energije – na primer za napajanje kompresorja in ventilatorja – vendar je to le del toplotne energije, ki je zagotovljena.
 5. Ogrevana voda se prenaša v notranji modul znotraj poslopja in se uporablja v prhah, pipah, radiatorjih in / ali talnem ogrevanju. Hkrati se hladilno sredstvo v toplotni črpalki vrne v tekočo obliko in se lahko ponovno uporabi v procesu.

Toplotna črpalka zrak voda

Preprosto povedano, toplotna črpalka zrak voda je prevzela toplotno energijo iz zunanjega zraka in jo koncentrirala. Nato se ta uporablja za ogrevanje vašega doma in oskrbo z vročo vodo. Toplotna črpalka zrak voda lahko zniža stroške ogrevanja do 80 odstotkov. Znesek, ki ga boste prihranili, je odvisen od velikosti vaše hiše, dela države, v kateri prebivate, in toplotne črpalke, ki jo izberete. Toplotno črpalko zdrav voda lahko hitro in enostavno inštalira uveljavljeno in priznano slovensko podjetje Instalacije Dulc.

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Ni presenetljivo, je toplotna črpalka zrak voda vse bolj priljubljena

Danes so v večini primerov najbolj poznani tako imenovani split sistemi, kjer imamo zunanjo in notranjo enoto. Notranja enota pa je lahko samostojna ali z vgrajenim bojlerjem za sanitarno vodo. To so v osnovi najcenejše izvedbe toplotnih črpalk, zunanja enota pa je podobna zunanji enoti večje klimatske naprave. Seveda pa so na voljo še druge izvedbe toplotnih črpalk zrak voda, ki imajo pred temi določene prednosti.

Poleg split sistemov so na voljo še naslednje izvedbe:

Kompaktne zunanje toplotne črpalke

Te toplotne črpalke imajo samo zunanjo enoto in vodno povezavo do elementov ogrevalnega sistema v objektu. V objektu je tudi celotna regulacija toplotne črpalke in ogrevalnega sistema. Glavne prednosti teh toplotnih črpalk pa so:

Visoka energetska učinkovitost (uparjalnik dimenzioniran na 100 odstotno moč in z velikimi razmiki med lamelami, vsled česar je potrebno manj odtaljevanja)

Izjemno tiho delovanje tudi pri maksimalni moči – hrup je tudi do 10 dB nižji kot pri večini split sistemov.

Robustna izvedba z zaščitenim uparjalnikom in ventilatorjem (oboje je povsem skrito v ohišju kar zelo zmanjša vpliv neugodnih vremenskih pojavov kot so razna neurja, toča, led in podobno.

Toplotna črpalka zrak voda

Notranje toplotne črpalke – brez zunanje enote

V večini primerov je namestitev zunanje enote moteča ali včasih tudi nemogoča. Za takšne primere so na voljo notranje toplotne črpalke, ki stojijo v celoti v kotlovnici za dovod in odvod zraka pa rabijo samo 2 odprtini v zunanji steni. Skozi odprtini se nato do toplotne črpalke speljeta zračna kanala, zunaj na zidu pa odprtini pokrijeta z okrasno rešetko.

Toplotne črpalke z ločenim uparjalnikom – design prilagojen fasadi hiše

Najnovejše izvedbe toplotnih črpalk zrak voda se od klasičnih izvedb razlikujejo predvsem po povsem drugačnem designu zunanje enote. Zunanja enota je lahko v povsem želeni barvi ali pa celo obložena z lesom ali ploščami v barvi ali materialu fasadnih oblog. Poleg skoraj poljubnega designa, pa je glavna prednost teh enot tudi izjemno tiho delovanje saj ni več izpiha naprej ampak v smeri levo/desno medtem ko je prednja fronta povsem zaprta.

Najbolj poznan toplotni vir je energija zunanjega zraka in v zvezi s tem toplotna črpalka zrak voda. Vendar so na voljo še drugi obnovljivi viri energije, ki imajo višjo povprečno letno temperaturo in s tem omogočajo tudi delovanje bolj učinkovitih toplotnih črpalk. To sta predvsem toplotna vira: energija shranjena v podtalnici in v zemlji. In v povezavi s tem toplotne črpalke voda / voda in zemlja / voda.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

Najboljši izvajalec za ogrevanje s toplotnimi črpalkami

Družinsko podjetje Dulc d.o.o. izvaja ogrevanje s toplotnimi črpalkami, kar je v zadnjih letih najcenejši vir energije. Izvajajo sisteme voda – zrak, voda – zemeljski kolektor, voda – geosonda ter voda – podtalnica. Vgrajujejo toplotne črpalke Švedskega podjetja CTC, ki je prvi pričel s serijsko proizvodnjo toplotnih črpalk zrak / voda. Trenutno je na voljo že peta serija izpopolnjene toplotne črpalke zrak / voda CTC EcoAir, s toplotnimi črpalkami CTC pa se v Sloveniji ogreva na tisoče zadovoljnih uporabnikov.

Tu pa se izbira pri podjetju Instalaterstvo Dulc še ne ustavi, izbirate lahko namreč še med nemškim proizvajalcem Viessmann, katerega toplotna črpalka zrak voda je primerna za novogradnje in posodobitve. Lahko se kombinirajo s  solarnimi napravami, prezračevanjem in skupaj z obstoječim ogrevanjem na olje ali plin delujejo kot multivalenten sistem. Za zahtevnejše projekte pa izvajajo tudi rešitve po meri – od hlajenj in istočasnih ogrevanj.

V podjetju Dulc d.o.o. opravljajo storitvene dejavnosti strojnih instalacij. To so ogrevanje, vodovod, plin, solarno ogrevanje, razne tehnološke razvode, montažo večjih sistemov kotlovnic, toplotnih in hladilnih postaj. Poleg naštetega lahko pri podjetju naročite tudi klimo, toplotne črpalke za ogrevanje sanitarne vode in tudi za ogrevanje hiš. Izvajajo tudi tehnološke sisteme hlajenja kleti in zahtevnih sistemov.

Podjetje se lahko pohvali s številnimi referencami. Med največje reference sodi podjetje Akrapovič iz Ivančne Gorice, kjer na raznih objektih izvajajo vse strojne instalacije že več kot 10 let. To potrjuje dobro in kvalitetno delo podjetja.

Izpolnite spodnje povpraševanje in prejeli boste ponudbo za toplotno črpalko zrak voda, visoke kvalitete in izvedbe:

   68
   330 SEK